Tweedehands kledingwinkel Klavertje Vier geopend

Spiekster Jelena Brontsema-Antonova heeft gisteren haar tweedehands kledingwinkel aan de Schoolstraat 1 in Spijk officieel geopend. De winkel is gevestigd in het pand van aannemer Stuve. Eerder was daar Lutje Huuske gehuisvest.

In aanloop naar de opening heeft Jelena veel positieve reacties op haar concept gekregen. Iedereen kan schone en eigentijdse kleding inbrengen. Wordt de kleding verkocht, dan vergoedt Klavertje Vier 50% van de verkoopprijs.
Jelena vertelt dat de winkel alleen op dinsdag tussen 9.00 en 15.00 uur is geopend. Naast de winkel is ze ook actief in de thuiszorg en is ze vrijwilliger op school.

Eén van de drijfveren van de eigenaresse is duurzaamheid. “Het is toch zonde om goede kleding weg te gooien”, betoogt ze. “Mocht sommige kleding niet verkocht worden, dan gaat dat naar Wit Rusland, voor de voormalige bewoners van Tsjernobyl”, aldus Jelena. Jelena treedt ook op als tolk voor de groepen kinderen uit Tsjernobyl, die regelmatig onze gemeente bezoeken.

Het is opvallend, dat het winkelbestand in Spijk zich uitbreidt. Na de wolwinkel is Klavertje Vier een prachtig initiatief, waarvan we in deze crisistijd zeker gebruik kunnen maken.
Tekst Piet-Jan Schalk
Foto’s Beitske Eversdijk

2 thoughts on “Tweedehands kledingwinkel Klavertje Vier geopend

  • 7 februari 2013 om 08:28
    Permalink

    Goed initiatief weer leuk voor Spijk heel veel succes gewenst.

  • 12 februari 2013 om 21:59
    Permalink

    Super trots op mijn moeder!

Reacties zijn gesloten.