Poolster nog in winterslaap

Vandaag de eerste wedstrijd van de tweede competitiehelft. Als promovendus hadden we het voor de winterstop niet slecht gedaan. Op het eind liep het wel wat moeizamer maar we hadden al behoorlijk wat punten verzameld. Als we deze lijn kunnen doortrekken wordt de doelstelling ruimschoots gehaald. De vorige wedstrijd speelden we gelijk tegen Middelstum. We hadden toen moeten winnen.
Vandaag kregen we weer een kans. De eerste wedstrijd na de winterstop. Dit is altijd afwachten. Vorig jaar wonnen we van de koploper Gronitas. Hoe komt een elftal de winterstop door. Is er op het veld getraind, hoe zit het met de conditie, zit het ritme er nog in?
Het werd al snel duidelijk, we zaten nog in de winterslaap. Ook Middelstum had hier last van. De eerste helft was van bedenkelijk niveau. Beide ploegen kreunden en steunden, het was werkvoetbal. Middelstum heeft een licht veldoverwicht maar toch komt Poolster in de 22e minuut op voorsprong. Een verdediger van Middelstum mist de bal en DvD is er als de kippen bij om deze fout af te straffen.
Een gelukkige voorsprong, vooral omdat Middelstum in deze eerste helft zeker twee opgelegde kansen niet weet te benutten.

In de rust zegt de trainer dat hier vooral werkvoetbal gevraagd wordt, scherp zijn, duels winnen. Toch zijn het de eerste vijftien minuten na de rust die ons de das om doen. We zijn niet bij de les en krijgen vlak na het fluitsignaal de 1-1 om de oren. Gelijk daarna heeft Middelstum de kans om op voorsprong te komen, maar de kans wordt wederom gemist. Ook onze jongens krijgen een mogelijkheid maar DvD werkt de bal vlak naast het doel. De 2-1 valt dan toch. Marcel redt in eerste instantie maar de verdediging lukt het niet om de bal weg te roeien. Een knullig doelpunt.
Er is nog tijd zat maar het lukt ons niet. Jeroen schiet nog een vrije bal tegen de lat en op het eind is er nog wel een offensief. Vincent tikt de bal in de handen van de keeper.
Het was geen beste start. Poolster begon gehavend aan deze wedstrijd. Ronny, Joep en Dennis Smit bekeken de wedstrijd vanaf de kant. Hierdoor begon A speler Tom Dijkman in de basis. Zijn broer Richard, Johan en op het laatst Tom zelf worden nog gewisseld. Danny, Niels en Johan Dijkman komen in het veld. Het mocht niet meer baten.
Een valse start, hopelijk volgende week beter!