Big Brother Google Analytics

Zoals u wellicht weet bestaat spijk.net al sinds 2004 en maken we al een aantal jaren gebruik van analyse tools zoals bv. Google Analytics. Deze analyse tools geven ons de gegevens over het surfgedrag van de bezoekers op onze site. Waar wordt veel op geklikt en wat vindt men minder interessant.

Interessante links
Afgelopen maand heb ik Mensenlinq (overleden in onze regio) aan onze site toegevoegd. In tegenstelling tot wat ik had verwacht hebben we de afgelopen maand onwaarschijnlijk veel mensen doorverwezen naar Mensenlinq. Door mijn (zakelijke) relatie met Mensenlinq heeft men speciaal voor spijk.net de module voor een nog beter zoekresultaat aangepast. Een van de andere voordelen is dat je met deze tools ook kunt laten zien welke artikelen er in een bepaalde periode het meest zijn geraadpleegd.

Interessante Referrals
Zo af en toe kijk ik ook naar de zogenaamde referrals (doorverwijzende sites). In 2012 is er maar liefst 260 keer vanuit nieuwjaarsduik.info naar spijk.net verwezen. Ik kan me herinneren dat ik ooit melding heb gemaakt van het niet doorgaan van de nieuwjaarsduik in de kerkgracht vanwege het slechte weer :-). Zo zie je maar dat je moet uitkijken wat je schrijft. Verder viel me op dat we in 2012 1 doorwezen bezoeker kregen vanuit Zoutkamp.net. Dat wekt dan weer mijn nieuwsgierigheid .. waarom een verwijzing vanuit Zoutkamp? Blijkt dat we daar bij de links tussen de dorpen in de omgeving staan. Grappig … niet echt in de omgeving maar toch leuk als je daar zo tussen Leens en Ulrum staat. Als je er dan toch bent is het leuk om te kijken wat er zich daar in Zoutkamp dan zoal afspeelt.

Jan. G. Hazeveld

2 gedachten over “Big Brother Google Analytics

  • 6 januari 2013 om 17:39
    Permalink

    En zij daar straks maar denken waarom er zoveel bezoekers vanaf spijk.net komen 🙂

Reacties zijn gesloten.