Sinterklaas intocht 2012

Lage mist trok over Spijk en omgeving. De boot was nog niet zichtbaar maar in de verte hoorde je bekende liederen. Gepke v.d Leest vertelde dat de Sint in aantocht was. Ondertussen zongen de kinderen liedjes. Langzaam aan werd het bootje waar de Sint en zijn Pieten inzaten zichtbaar. Samen met zijn pieten en de pietenband ging hij een rondrit maken door ons mooie dorp. De muziekpieten speelden zich warm in het treintje en sinterklaas zat bij Jur de Haan in de rijtuig. Ondertussen waren kinderen vanaf 3 jaar tot groep 5 naar Pro Rege gegaan om daar te knutselen. We hadden 90 stoelen klaargezet, maar moesten er nog meerdere bijzetten. Wat een grote groep kinderen kwam hierop af! Het was geweldig. Samen hebben we liederen gezongen en gewacht op het moment dat Sinterklaas in Pro Rege arriveerde. Daarna hebben de kinderen een grote speculaaspop versierd met snoep, hagels en ander versiersels. Het was mooi om te zien hoe de kinderen hiermee bezig waren. Zeer geconcentreerd werd de smartie op zijn plaats geplakt, ze lieten zich niet van de wijs brengen door een piet of sint die langs liepen. Na een beker drinken was het tijd om samen met de pieten te gaan zingen en dansen. Een lange polonaise door de zaal met her en der een piet ertussen … en dan zag je een klein jongetje genietend van een nat vingertje met daaraan hagelslag geplakt, ondertussen kijken naar wat er om zich heen afspeelde. De tijd vloog voorbij. Na het welbekende “dag sinterklaasje” was het tijd om , met de versierde pop, naar huis te gaan. Daarna was het de beurt voor een sinterklaas disco voor de bovenbouw. Ook hier was een goede opkomst. De pieten en kinderen lieten zien dat ze goed los in de heupen waren. Na een dik uur dans en geinplezier was het Sinterklaasfeest 2012 voorbij en ging de bovenbouw naar huis met wat lekkers.

We kunnen terugkijken op een geslaagd sinterklaasfeest.
Dorpsbelangen Spijk

Foto’s via (Patmos) Koert Flikkema (maker onbekend)

Monique Kats

Eén gedachte over “Sinterklaas intocht 2012

  • 26 november 2012 om 10:56
    Permalink

    wil alle mensen die mee hebben geholpen om het sinterklaas feest te organiseren enorm bedanken! onze kids hebben genoten!

Reacties zijn gesloten.