Poolster nestelt zich in subtop

Op deze druilerige zaterdag begin november gaat het richting Westerlee. Deze ploeg is op dit moment de rode lantaarndrager in de derde klasse C. Onze jongens zijn vorige week na de overwinning op Opende gestegen naar de zesde stek. Vanmiddag is het de tweede wedstrijd in de tweede periode, bij winst blijven we aan kop staan. Een leuke bijkomstigheid.

Van onderschatting kan geen sprake zijn in deze competitie. Het zal vanmiddag extra lastig zijn omdat onze topscoorder Ronny er niet bij is. Vincent is er na een wedstrijd schorsing weer bij vanmiddag. Hopelijk gaan de drie punten mee naar Spijk.

Johan stond samen met DvD in de spits vanmiddag. Zijn plek rechts op het midden werd ingenomen door Johan Dijkman. Joep speelde links op het middenveld. Menno had door een blessure deze week niet kunnen trainen en zat samen met Danny en Richard Dijkman op de bank.

Poolster kwam erg sterk uit de startblokken. Na vijf minuten stond de 0-1 al op het scorebord. Johan liet het net middels een fraai schot bollen. Er was maar een club die voetbalde, dat waren de Spieksters. Met veel drive en mooie aanvallen werd Westerlee naar achteren gedrongen. Binnen het kwartier hadden we de voorsprong al kunnen vergroten. DvD en Johan zagen beide hun inzet stranden op de paal. Dan , na een klein half uur, maken we dan de verdiende 0-2. Weer is het Johan die de keeper weet te verschalken.

Aan de kant kijken de supporters tevreden. In de knip, dit gaat niet meer fout. Poolster staat goed te voetballen. We winnen alle duels en weten elkaar prima te vinden. Zo gaan we met een dik verdiende voorsprong de rust in.

Een andere wedstrijd

Westerlee geeft het nog niet op. Ze treffen een ander Poolster de tweede helft. We winnen geen duels meer en geven het initiatief uit handen. De combinaties zijn verdwenen als sneeuw voor de zon. Een onrustig gevoel bekruipt me. Gezinus kijkt me aan. ”We krijgen zo een doelpunt tegen “ zegt hij. En daar lijkt het ook erg veel op. Poolster zakt helemaal in en er ontstaat een soort flipperkastvoetbal. Jeroen en Marcel stompen , schoppen en koppen al de ingebrachte ballen uit de zestien. We houden de bal niet meer in de ploeg. We winnen de duels niet meer. Gelukkig weet Westerlee geen vuist te maken, ze creëren niet echt uitgespeelde kansen. We beginnen te mopperen en te praten. Het kan maar zo zijn dat scheidsrechter Jansen hierdoor wat meer tegen ons gaat fluiten.

Joep was in de kleedkamer achter gebleven, geplaagd door een liesblessure. Richard is zijn vervanger. Danny vervangt de moe gestreden Johan Dijkman. Dan met nog dik twintig minuten krijgt Dennis Smit z’n tweede gele kaart. Poolster moet met tien man verder. Vijf minuten later krijgt Jeroen de bal van dichtbij tegen de rechterhand. Westerlee schreeuwt om een strafschop. Die krijgen ze ook. De gebruikelijke kaart blijft achterwege omdat de scheids ook wel begrijpt dat er geen opzet in het spel was. 1-2. Nog een kwartier, een angstig kwartier.

Dan moet Poolster een oud wapen hanteren. De counter. Met succes. Vijf minuten na de benutte strafschop wordt DvD middels een lange bal bediend. Hij weet zijn tegenstanders uit te spelen en legt de bevrijdende 1-3 inhet netje. Het is dan 16.06.

Een benauwde tweede helft, maar met een tevreden gevoel, drie punten en een leverworst keren we door het schemerige landschap weer huiswaarts. Volgende week LEO. Deze ploeg speelde vandaag met 3-3 gelijk tegen Marum en lijkt haar draai gevonden te hebben. Het belooft weer een spannende middag te worden