Klinkende overwinning Poolster

( vanwege de regen zijn er deze week wat mindere foto’s )

Voor dat u het verslag leest even een mededeling. Na een zeer positief gesprek afgelopen dinsdag hebben de vereniging vv Poolster en  trainer Guus Zantinga besloten nog een jaar met elkaar door te gaan. Wij zijn daar als vereniging zeer blij mee. We hebben in Guus een trainer met visie, oog voor de jeugd en we zien progressie in het eerste elftal.

Vandaag begint de tweede periode. De eerste periode deed Poolster goede zaken.

Het lelijke eendje, zoals velen buiten onze club zeiden, ontpopt zich zo langzamerhand tot een geduchte tegenstander. Na de eerste periode bezetten de Spijksters de 7e plek in de competitie. Bij winst zouden we een plekje klimmen. Opende heeft ook elf punten maar een wedstrijd minder gespeeld.

Het is de eerste keer dat we tegen deze club spelen. We kennen elkaar niet. In de bestuurskamer wordt kennis gemaakt. Altijd leuk om weer nieuwe gezichten te zien.

Poolster begint goed aan de wedstrijd. In een druilerige regen scoren we vroeg. Uit een korte corner brengt Erik de bal laag binnen, de zeer goed voetballende Richard Hofstee legt de 1-0 inhet netje. Een geweldige opsteker. Binnen de zeventien minuten scoort Joep. Hij krult de bal langs de keeper. 2-0.

Poolster heeft controle over de wedstrijd en het lijkt erop dat we de voorsprong gaan uitbouwen. Opende heeft nog geen kans gehad. Jeroen en Bakker weten elkaar steeds vaker te vinden. Ronny heeft tot twee keer toe de kans om te scoren, hij mist de scherpte in de eerste helft. Zo blijft het bij twee treffers en geven we Opende weer enige hoop. Deze ploeg gelooft ook absoluut in haar kansen. Na een half uur worden we terug gedrongen en is het plotseling de tegenstander die het spel dicteert. De regen blijft vallen, het veld is glad en de bal schiet door. Wat mij betreft mag de scheids affluiten om in ieder geval de 2-0 voorsprong mee te nemen in de rust.

Na de thee begint Opende furieus. Ze krijgen ook een beste kans. Toch is het Poolster die op 3-0 komt. Weer scoort Joep. Dit is ook het breekpunt in de wedstrijd. Soms kun je een wedstrijd ophangen aan momenten. Zo ook vanmiddag. Het viel voor Poolster goed. Eigen verdienste , want ik zag een Poolster die er voor ging, duels werden gewonnen, men ging ervoor. Dan scoort ook Ronny, met het hoofd, zoals zo vaak deze competitie. 4-0, inde knip.

Erik wordt gewisseld voor de jonge Johan Dijkman. Johan gaat er uit voor Niels. Johan valt aanvallend goed in en krijgt zelfs twee grote kansen. Roy blijft aan de kant, hij had ook al een wedstrijd met de A’s gespeeld. Zo worden langzamerhand de jeugdspelers gebracht, op een goede manier. Ze krijgen de momenten om ervaring op te doen en hopelijk werpt dit z’n vruchten af. Een goede invalbeurt is nog wel iets anders dan een seizoen constant presteren.

Op deze manier worden de jeugdspelers klaar gestoomd voor het grote werk.

Poolster speelt nu frank en vrij. Er worden geweldig mooie aanvallen op de mat gelegd en we hadden gemakkelijk nog een paar doelpunten kunnen maken. Jammer genoeg gebeurt dit niet.

We zijn erg naar voren gericht. Zo kan het ook gebeuren dat Marcel nog gepasseerd wordt. 4-1. Marcel keepte weer een uitstekende wedstrijd en zorgde ervoor dat Opende uit de spaarzame kansen niet tot scoren wist te komen.

Een dik verdiende overwinning. Volgende week met goede moed richting Westerlee.

 

Dorpsagenda