Poolster goed uit de startblokken

Vandaag was het zover. Het begin van de competitie in de derde klasse. Hier had heel Spijk jaren naar uitgekeken. Een zware start, zo werd gezegd. De De Heracliden, daarna Middelstum. In de bekerwedstrijden boekte Poolster wisselende resultaten. De laatste wedstrijd tegen GEO was voor mij wel een graadmeter. Ik heb deze wedstrijd zelf niet gezien, maar hier had Poolster, volgens horen zeggen, goed gevoetbald en was de hand van de nieuwe trainer ( Guus Zantinga ) al duidelijk zichtbaar.

Zo ging men vanmiddag toch enigszins gespannen richting Mei. De Ommelander Courant had zich de laatste weken lovend uitgesproken over de tegenstander. Poolster kon de mouwen opstropen.

De eerste vijf minuten waren absoluut voor de gastheren. Onze jongens werden gelijk in de verdediging gedrukt en kregen 2 gevaarlijke corners tegen. De Heracliden had kunnen scoren maar gelukkig kwamen we in deze benauwde beginfase goed weg. Toen begon Poolster te voetballen. Ik was blij verrast door het vooral frisse voetbal wat een half uur lang op het veld te zien was. Er kwamen kansen, maar gescoord werd er niet. Het laatste kwartier was weer voor de Meisters. Zo was het publiek zeer tevreden omdat ze naar een hele leuke pot voetbal zaten te kijken. Johan schoot een bal rakelings over, Bakker werd in kansrijke positie buitenspel gegeven. Het maakte niet uit want hij scoorde niet. De gastheren waren nog het dichtst bij een doelpunt. Uit een van de vele levensgevaarlijke corners werd op de lat gekopt.

De corner was keer op keer een gevaarlijk wapen. Hier moeten we nog wel wat mee doen. Fysiek was Poolster absoluut sterker en ook qua lengte waren we in het voordeel. Toch waren de corners van de Heracliden levensgevaarlijk. Zo gingen we met een 0-0 ruststand de kleedkamer binnen

De tweede helft was in het begin aardig in evenwicht. Het spel golfde op en neer en Poolster begon in haar kansen te geloven. Bakker werd met de rug naar de goal aangespeeld, met een steekbal wist hij Johan te bereiken die rakelings overschoot. Een paar minuten later ontstond een identieke situatie. Gelukkig wist Johan nu wel te scoren. Zo stond het in de 53e minuut maar zo 0-1. De vreugde was geweldig. De Heracliden ging op volle oorlogssterkte op jacht naar de gelijkmaker. De Spieksters kwamen een aantal keren goed weg. Een snoeiharde lage voorzet werd door iedereen gemist. Maar je voelde het aankomen. Een treffer kon niet uitblijven. Een bal die terugkwam van de paal werd door Jeroen tot corner verwerkt. Uit deze hoekschop wisten de gastheren te scoren. 1-1. Er was nog een kleine twintig minuten te spelen. Poolster wisselde in deze fase een aantal spelers. Richard Dijkman, Dennis Smit ( blessure ) en Dennis van Dijk werden naar de kant gehaald. Hilbert ( overgekomen van CVVB ) Menno en Danny kwamen in de ploeg.

De Heracliden speelde vol voor de winst en het was soms benauwd in de achterhoede. Ook Poolster kreeg nog enige kansjes. Wat mij betrof mocht de scheids affluiten. Dat deed hij dan ook. De voorzitter van de Heracliden schudde me de hand en was ook tevreden met het punt.

Met een goed gevoel keerden we terug naar Spijk. Poolster had een dik verdiend punt behaald. Het spel, vooral in de eerste helft geeft heel veel hoop. De kop is er af.

Volgende week Middelstum thuis. Een aanrader!

Ik hoop volgende week ook weer wat foto’s te plaatsen. Alle dozen waren vanmiddag nog niet uitgepakt.