Priegelnieuws 2012 maandag

Maandag 27 augustus om 5.30 in Spijk gaan er diverse wekkers af. Het is nog vroeg, heel vroeg… Maar het is niet erg want Priegeldörp 2012 begint! In alle vroegte wordt er begonnen met het opblazen van 140 ballonnen. Om 9.00 staan de kinderen al te wachten. Voor sommige toch wel erg spannend want het is hun eerste keer. Voor de kinderen van groep 8 toch ook wel slikken want het is hun laatste keer. De opening wordt gedaan door: MISS Silver Finger met onze eigen beveiliging. Samen onthullen ze het prachtige priegelbord.

Na de opening werd bekend gemaakt wie de ballonnen wedstrijd van vorig jaar had gewonnen. Dit waren: Veerle, Dimitri en Gemar. Ook hadden we een jarige in ons midden: Lisette. Van harte gefeliciteerd allemaal!

Hierna werden de ballonnen opgelaten. Onze spieren werden warm gemaakt met ochtend gymnastiek van de heren van het huis van de sport.

Daarna konden we beginnen met het bouwen van de hutten. Dit jaar hadden we ook vrijwilligers opgeroepen om mee te helpen met het bouwen van de hutten. Gelukkig hadden we genoeg vrijwilligers om bij elke groep 1 te plaatsen. Tegen 12 uur kregen we lekkere patat met frikandel van ‘t Spiekertje. Ook kwam er iemand van de krant om foto’s te maken. Er komt een artikel in de Eemslander en de Ommelander. Na het eten gingen we weer verder met de hutten.

Tegen half 4 was helaas de eerste dag afgelopen. Nadat we het priegellied hadden gezongen mocht iedereen naar huis. Om 19.00 was “OME WILLEM “bij ons op bezoek met zijn drumstel. Dit was een succes bij de kinderen. Nadat dit was afgelopen was het dan echt tijd om naar huis te gaan.

Wat zullen veel kinderen (en vrijwilligers) lekker kunnen slapen. We kunnen terug kijken op een geslaagde eerste dag. Het weer zat mee (mag ook wel een keer ) de EHBO had na een wespensteek en wat pleisterincidentjes het gelukkig ook niet druk.

Wat staat er morgen op het programma?

9.00 gaan we weer met frisse moed beginnen
12.00 eten
Na het eten een sterren speurtocht.
15.30 is het afgelopen.
19.00 Ome Willem
19.30 t/m 20.30 Priegelmarkt.

Huishoudelijke mededeling:
De foto’s zijn weer te zien op verschillende albums bij mijn album.nl. Gewoon Priegeldorp 2012 bij de zoekopdracht intoetsen en dan komen de foto’s tevoorschijn. Ik probeer ook filmpjes te plaatsen op you tube er staat al 1 op. Ook gewoon bij priegeldorp 2012 kijken. Het is met mijn fototoestel dus de kwaliteit is niet zo heel goed.

Mocht u nog mooie foto’s gemaakt hebben, kunt u ze naar mij toe mailen, dan plaats ik ze bij het album, zodat het weer een mooi naslagwerk wordt: brendaheun@hotmail.com

 

Filmpjes zijn te zien op:

Tot Morgen

Bestuur Priegeldòrp
Brenda Heun

 

Dorpsagenda