Priegelnieuws 2012 woensdagavond

Voor de onderbouw begon om 7 uur de disco. De voetjes kwamen flink van de vloer door jong en oud. Ook konden de kinderen geschminkt worden en / of een tatoeage krijgen. Dit was een groot succes er stonden lange rijen kinderen te wachten. Er was ook even een kleine pauze met lekkere chippies en drinken. Om half 9 was het dan echt afgelopen en mochten de kinderen weer naar huis.

Tegen 9 uur werd de bovenbouw verwacht voor het spannende cluedo spel. We werden in groepjes verdeeld en moesten naar het parkje achter de Grote Dijkstraat. Hier kregen we uitleg over het spel. Er bleek dat er iemand was vermoord namelijk de rijke boer Stigtermans. Aan de kinderen de taak om uit te vinden wie hem had vermoord. Maar dan plotseling … allemaal sirenes door het dorp. Wat gebeurt er wel niet. Mensen komen uit hun huizen de straat opgerend. De 2 politie auto’s leveren de 6 verdachten uit aan het team van priegeldörp. Gelukkig het hoort allemaal bij het spel.

Dus mensen uit Spijk er was woensdagavond niks aan de hand in Spijk. Het hoorde allemaal bij het spel. Er waren 6 verdachten in het bos maar er liepen ook nog “spoken” door het parkje. Deze lieten ons flink schrikken. De verdachten gingen allemaal iets vertellen en de kinderen mochten dan ook nog iets vragen. Zo moesten ze erachter komen wie boer Stigtermans had vermoord.
Toen de toeter ging mochten we weer terug naar de ijsbaan en moesten we opschrijven wie de moord had gepleegd. Het viel nog niet mee om de juiste persoon aan te wijzen. Het was: Frits
Na het vertellen van de oplossing stond er lekkere soep op ons te wachten en een broodje hamburger. Toen werd het toch echt tijd om naar huis te gaan want morgen is al weer de laatste dag.

Tot morgen

Brenda Heun-Bansema

Dorpsagenda