Aardschok op herhaling

Vanavond is er rond 22:30 op verschillende plaatsen in de provincie wederom een aardschok waargenomen. Rond deze tijd was het alsof er een kudde olifanten bij ons de trap omhoog kwam lopen. De grond onder ons huis deed het huis schudden. De aardschok was in vergelijking met die van gisteren (2.4 op schaal van Richter/Leermens) een stuk zwaarder.

Volgens de eerste metingen bij GEOFON in Duitsland had deze aardschok een kracht van 3.9 op de schaal van Richter en lag op een diepte van 10km. Het epicentrum lag tussen Winsum en Warffum in de buurt van Breede.

**Update 17/8
Het KNMI heeft op vrijdagochtend (17/8) aangegeven dat de beving een magnitude had van 3,4 op de schaal van Richter en dat het epicentrum zo’n kilometer buiten Loppersum lag.

Jan Hazeveld 

Een gedachte over “Aardschok op herhaling

  • 17 augustus 2012 om 19:50
    Permalink

    Iets in mij zegt dat dit een opmaat (god verhoede) voor meer is…. Jaar in jaar uit zijn het speldeprikjes geweest met als climax…….. Vanzelfsprekend zou hiervoor een wetenschappelijke basis moeten zijn, de materie is voor mij op dit moment geen gesneden koek en kan hierover dus op geen enkele wijze staven.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda