Meer dan voetbal alleen

Enkele weken geleden werd nog gezegd dat Poolster – GEO een belangrijke wedstrijd zou kunnen worden. Voor Poolster geldt dit niet.  GEO zou eventueel nog een vervangende periode kunnen pakken als Gronitas bovenaan eindigt in de derde periode. Poolster heeft de buit al binnen. Het kampioenschap zat er niet in, alhoewel…

Volgende week de eerste van de twee wedstrijden tegen Angelslo. Twee bussen zijn geregeld en net als enkele jaren geleden tegen Onstwedde ( promotie naar de 4e klasse ), belooft het weer een waar spektakel te worden. Veel spelers van het eerste staan op scherp en zouden bij het krijgen van een gele kaart de eerste wedstrijd kunnen missen. Doordat afgelopen woensdag al bleek dat het tweede te weinig spelers had om in de wei te kunnen verschijnen kan Jur vanmiddag enkele spelers “sparen”.  Zo beginnen Erik, Johan, Dennis Smit en Vincent aan de kant. Jeroen, terugkomend van een liesblessure, neemt z’n oude stek weer in.

De competitie is gespeeld. Het was een goed jaar, een stroef begin maar een prima einde.

Jur kan z’n periode bij onze club met een tevreden gevoel afsluiten. Ik heb hem alleen dit tweede jaar van dichtbij meegemaakt. En ik kan wel zeggen tot mijn genoegen. Jur is een man die maar een half woord nodig heeft, soms alleen maar een gebaar. Ik wens hem alle geluk en plezier bij z’n nieuwe club OKVC.

 Nog twee weken sportieve spanning. De nieuwe trainer Guus Zantinga volgt onze verrichtingen op de voet.  

Zelf zit hij met Scheemda nog volop in de strijd.

Voor VVK, de Pelikanen, Stedum, TEOen GEO is het nog een spannende middag. Wij kunnen ontspannen langs de lijn de wedstrijd volgen en hopen dat we ongeschonden uit de strijd komen op weg naar Angelslo.

Dan de wedstrijd. Poolster begon goed en liet zien dat ze uit een uitstekend collectief bestaat.

Pieter Smit was duidelijk voor de wedstrijd. Natuurlijk willen we winnen. Ook voor Ronny Bakker stond er nog het een en ander op het spel. Als u de Ommelander Courant leest weet u dat Ronny op dit moment op de tweede plaats staat op de topscorelijst. Hij had deze middag twee doelpunten nodig om de koppositie over te nemen. Zijn directe concurrent komt morgen nog in actie. Gelukkig maakte hij er inderdaad twee. Het hadden er meer moeten zijn, maar zoals hij zelf verwoordde:” Ik speelde te geforceerd” . Laten we hopen dat dit genoeg is.

Inderdaad was het iets te geforceerd. De kansen waren voor Poolster. GEO was geen schim van een paar maanden geleden. Het geloof was compleet weg bij deze ploeg. Ze stonden als eerste club op 42 punten. Daar staan ze nu nog steeds. Het geloof om de derde periode nog te kunnen veroveren leefde dan ook totaal niet. Het was hun bij winst ook niet gelukt. Gronitas liet het volledig lopen bij de Pelikanen

Poolster komt op een 1-0 voorsprong. Richard Hofstee weet de bal binnen te koppen. DvD weet de voorsprong te vergroten middels een typisch DvD doelpunt. Bakker probeert alles maar hij weet voor rust nog niet tot scoren te komen. Dat we gaan winnen is duidelijk. Poolster houdt zich gemakkelijk staande. Het centrum staat goed en Marcel keept een uitstekende wedstrijd. Al met al voetballen we een prima wedstrijd. Het wordt uiteindelijk 5-1. DvD nog een keer en Ronny maakt ook de broodnodige treffers.

Het mooiste moment deze middag vond ik de rentree van Danny. Na een dikke knuffel van Jur kwam hij na acht maanden weer in het veld. Niet dat hij er al helemaal klaar voor was, maar dit gebaar kan ik ongelofelijk waarderen. Danny is ondanks z’n blessure ( dubbele beenbreuk in de bekerwedstrijd tegen het t’Zandt ) altijd nauw betrokken gebleven bij het eerste elftal. Ik keek even opzij naar pa Ludolf en was getuige van een echt vader-zoon moment. Mooi!.

Tijdens het schrijven van dit stukje krijg ik een berichtje van Jeroen. Gronitas zit bij ons in de kantine. Ze hebben een bos bloemen voor Ronny omdat hij topscorer van de competitie geworden is. Een geweldig sportief gebaar.

De mooiste competitie sinds jaren zit er op. In ons dorp is voetbal meer dan voetbal alleen!

3 gedachten over “Meer dan voetbal alleen

 • 12 mei 2012 om 22:06
  Permalink

  Harry een keurig verslag en ik kan het helemaal met je tekst eens zijn om zowel dat van de pelikanen als de mooie competitie.Ik had er eerlijk gezegd na 20 jaar leider schap best wel moeite mee om het 4e elftal te verlaten.
  Maar zelfs met de ondankbare taak (soms) van assistent scheidsrechter is het dit seizoen vaak genieten.En hoop op nog twee mooie succesvolle wedstrijden,steun u dorps club vv poolster en geef u op voor de busreis naar Angelslo

 • 13 mei 2012 om 09:57
  Permalink

  Harry, ik lees altijd met veel genoegen je stukjes over poolster. Prachtig hoe het voetbal leeft bij Poolster.
  Ik wens jullie veel succes tegen Angelslo, samen met de 12e man moet het lukken!!!

 • 15 mei 2012 om 10:08
  Permalink

  Bedankt, Sjoerd! Jullie succes tegen SVM!

Reacties zijn gesloten.