Dauwtrappen

Om vijf uur gaat de wekker en direct maar opgestaan want er moet dauw getrapt worden deze morgen. Bij 38 mensen uit Spijk gebeurde ongeveer het zelfde rond deze tijd. Bij de ijskeet wordt er verzameld om dan om kwart voor zes te vertrekken richting Delfzijl. De start is bij Ladysmith een voormalig gehucht net voor Delfzijl ( info zie www.voko-lichen.nl). Wij gaan door het voetgangers tunneltje (1980) onder de Hogelandsterweg door richting Uitwierde. Uitwierde lopen wij voor de helft rond en hier zien wij ook nog een voormalige paardenwas.
Dan gaan wij door de weilanden richting het Marsummermaar en deze plek komt velen bekent voor want daar had men geschaatst afgelopen winter. Dan vervolgen wij ons pad richting spoor om op zoek te gaan naar een vorig jaar aangelegde vleermuiskelder, helaas hebben wij deze niet gevonden.
Zo lopend en pratend gaan wij richting Biessum. Deze wierde lopen wij voor een kwart rond om dan via een smal kerkpad, deze over te steken. Langs de vijver van Uitwierde lopen wij dit dorp binnen om de toren te beklimmen. Dit beklimmen kan sinds kort omdat er een nieuwe trap +uitkijkpunt is aangebracht. Wat een leuke bijkomstigheid is dat onze eigen Truus V. op dit moment met haar schildersgilde een expositie in de toren heeft, kunnun wij dit ook meteen ff keuren. Ook gaan wij de kerk nog bekijken om vervolgens verder te lopen over de wierde richting start.
Al met al een twee uur onderweg geweest om daarna terug te gaan naar Spijk voor een heerlijk ontbijt. Als er mensen zijn die denken, dit ommetje lijkt mij ook leuk om te wandelen dan even googelen naar ,,Onder klokslag van Oetwier,,.

Wij hebben de route iets anders gelopen dan onder klokslag , moar joa wat moakt dat nou oet.

Groet Dirk Bos