Spiekster zijspantalent Sander Faber

In de jaren ’80 domineerde Egbert Streuer en zijn bakkenist Bernard Schnieders in de zijspanklasse. Samen werden ze wereldkampioen in 1984, 1985 en 1986. In de vijf daarop volgende jaren stonden ze steevast hoog in de eindklassering. De zijspanklasse was in die tijd zeer populair en er was veel concurrentie. Tegenwoordig horen we er niet veel meer van. Dat zou wel eens kunnen gaan veranderen nu een talentvolle Spiekster als bakkenist op het circuit te vinden is…

Sander Faber rijdt dit jaar bij het team van Rainbow Racing. Daarmee kwam een lang vervulde wens in vervulling. Hij leerde de sport kennen via een collega die in een zijspan rijdt. Tijdens een zogeheten opstapdag op het circuit kreeg hij echt de smaak te pakken: de zijspan was het helemaal. Sander besloot een cursus te volgen en daarna op zoek te gaan naar een team. Hij had geluk, Rainbow Racing zocht een bakkenist.

Met het team reist Sander heel Europa door om te trainen en races te rijden. Via zijn facebook en de website van het team doet hij daar regelmatig verslag van. Bijvoorbeeld van de recent gereden Paasraces in Assen. Dus volg onze Spiekster zijspanheld op zijn Facebook en kijk ook eens op de site van Rainbow Racing