Poolster zet door!

Winnen vanmiddag was voor velen een zekerheid. Toch moet het altijd nog even gebeuren. Een treffend voorbeeld deze week was Barcelona. De gehele wedstrijd beter maar toch verliezen. Poolster stelde gelukkig vanmiddag snel orde op zaken. Met een paar snelle goals was de wedstrijd na twintig minuten al gespeeld. Jammer genoeg morste de concurrentie ook niets zodat de kans op het kampioenschap ondanks de winst weer een stukje kleiner werd.

Alles kan nog, maar ik zet mijn kaarten toch op een periode. VVK verloor vandaag en kan daarmee de kampioensaspiraties ook in de kast zetten. Ook zij kunnen nog een periode pakken, namelijk de derde. Ze moeten dan volgende week dik verliezen van de Spijksters. Poolster pakt dan de tweede periode en VVK naar alle waarschijnlijkheid de derde. Gronitas zou nog vier punten moeten inlopen op VVK in twee wedstrijden, mogelijk, maar niet waarschijnlijk.  Hun trots opzij zetten in ruil voor een periode, meer is er niet voor nodig. Als je alles wilt krijg je vaak het deksel op de neus.

Het is jaren geleden dat Poolster een soortgelijke rol speelde in de vierde klasse. Het is genieten. De verhalen als dit en als dat heb ik al lang van me afgezet. Dit geldt ook voor andere ploegen. Als Gronitas niet twee keer van ons verloren had waren ze ook al kampioen geweest. Je ziet de ploeg groeien, al zegen veel supporters dat vandaag ook met 10-0 gewonnen had kunnen worden. Misschien wel, maar zoals de nuchtere supporter Henk Buitenwerf verwoordde : “ Als je zes keer scoort krijg je ook twaalf kansen “.

Enige spanning voor de wedstrijd was er toch wel. Gelukkig maar. Van onderschatting was geen sprake. Zelf heb ik hier ook altijd behoorlijk last van. Piet Smit kijkt me dan verbaasd aan, “eerst zelf maar winnen, dan kijken we wel verder”, is zijn motto. Daar is weinig tegen in te brengen. Poolster begon dan ook scherp aan de wedstrijd. De jarige Jeroen de Groot moest vanwege een liesblessure vanaf de kant toekijken. Voor de rest kon Jur Smit over een fitte selectie beschikken. Poolster komt al snel op een voorsprong door een kopbal van Joep. Een geweldige opsteker. De ban is gebroken. In Ten Post waren we ook beter maar wisten we pas laat te scoren. Een wedstrijd kan dan een heel ander verloop krijgen. Vlak daarna weet Ronny de bal snoeihard binnen te schieten. Het belooft een mooie middag te worden. TEO weet eigenlijk niets in te brengen en laat de Oldencaters rustig hun spel spelen.

Dan een raar moment. De grens van TEO vlagt voor een buitenspelsituatie. Eigenlijk ligt het spel al dood. De keeper van TEO speelt de bal voor zich uit om de vrije trap te nemen. Alleen heeft de scheidsrechter nog niet gefloten. De bal is dus nog in het spel. Ronny reageert alert en schiet de bal in het lege doel. 3-0. De wedstrijd is gespeeld. Vrij snel daarna komt de 4-0 op het scorebord. Deze keer is het DVD. Nog in de euforie stemming laat Poolster zich verrassen en doet TEO iets terug. 4-1. Ook is er nog een grote kans op een volgende treffer van de tegenstander, maar dit feest gaat niet door. Met deze voorsprong gaan beide ploegen de rust in.

De tweede helft is minder aantrekkelijk. De wedstrijd is gewonnen en Poolster is dan niet de ploeg die alles op alles zet om de voorsprong te vergroten. Het wordt een rommelige pot. Genoeg kansen. Een kopbal van Johan gaat via de lat en paal weer het veld in. Vlak daarna weet hij middels een goede aanval wel de verdiende 5-1 op het scorebord te brengen. Menno en Ronny weten ook nog het aluminium te raken. Grotendeels in de stromende regen wordt de tweede helft afgewerkt. Eric Sietsema, Richard Hofstee en Johan Dijkman mogen  nog hun steentje bijdragen. Ronny maakt nog z’n 23e van het seizoen. ( drie boven z’n doelstelling ).

Laten we die doelstelling maar bijstellen naar dertig.

Volgende week de kraker van het jaar. De ontknoping in de tweede periode. Radio Havenstad FM beloofde weer aanwezig te zijn.

PS : Mocht iemand nog een sleutelbos gevonden hebben, Jeroen is ze kwijt!