Ver onder de maat

Ver onder de maat. Een andere conclusie kan niet getrokken worden. Natuurlijk komt er altijd een einde aan een goede reeks. Natuurlijk zouden we wel weer een keer verliezen. Maar op deze manier en van deze matige ploeg , dat was wel erg zuur. Poolster had zichzelf vandaag een goede dienst kunnen bewijzen. Het lukte niet. Het was een collectief falen deze middag.

We begonnen eigenlijk prima. Al na enkele minuten stond het 0-1. Een lange bal werd door Ronny op doel gekopt. De verdediging verwerkte de bal niet goed en in de herkansing wist Johan de 0-1 binnen te koppen. Een flitsende start.

Verder is Poolster de eerste helft weinig voor het doel van de tegenstander. Vincent heeft nog een kansje, maar het te slappe schot wordt door de keeper met de voet gestopt. Ook Veendam krijgt weinig kansen. Het spel speelt zich elders op het veld af. Er is eigenlijk geen touw aan vast te knopen. Twee slecht spelende ploegen rommelen maar wat aan. Als we de voorsprong hadden weten te vergroten was het gespeeld geweest. Nu hielden we Veendam in de wedstrijd.

Dan vlak voor rust wordt een hoge bal slecht verwerkt door de ongelukkige Dennis Smit. Hij legt de bal panklaar en zo is het uit het niets gelijk. 1-1.

Na de rust verandert er eigenlijk niet veel. Veendam heeft een veldspeler in het doel gezet. De 2e keeper valt uit met een blessure. Hij heeft waarschijnlijk tot z’n eigen verbazing geen redding hoeven verrichten. We wilden wel maar het kwam er gewoon niet van, iedereen speelde onder het niveau en ook de individuele klasse was vanmiddag in Spijk gebleven.

Dan het dieptepunt van de wedstrijd. 2 Spelers moeten van het veld met een directe rode kaart. Joep kan de kleedkamer opzoeken. Wat er precies gebeurde weet ik niet. Aan de kant hoorde ik dat hij reageerde op het natrappen van een tegenstander. Maakt ook niet uit. Waarschijnlijk kan hij de komende drie wedstrijden vanaf de kant toekijken.

Dan gebeurt waar je eigenlijk al bang voor bent. Veendam komt op voorsprong. We proberen het nog wel. Krijgen twee grote kansen maar de bal verdwijnt niet tussen de palen.

Johan Dijkman, Julian en Niels komen nog in de ploeg, maar in plaats van zelf te scoren komt Veendam op 3-1. Inpakken en wegwezen.

Volgende week een soortgelijke wedstrijd. Uit naar Stedum. Willen we hier winnen zal er een ander Poolster moeten staan.