Pronkjewail

Ik krijg regelmatig vragen over de banner van VVV Spijk? Maar vooral over het feit dat er helemaal niets achter zit en dat het al helemaal niet bestaat.

Ik verbaas me over het feit dat we hier in de regio niet in staat zijn om ons zelf te verkopen. Ik heb het dan niet over wij als inwoners van Spijk maar als VVV’s , Gemeentes en toeristische ondernemers. Het enige wat er op dit moment een beetje in de buurt komt is het initiatief emigreern noar Grunn.

VVV Eemsdelta
Spijk wordt op de site van de VVV Eemsdelta niet eens vermeld! Het promotie filmpje over Delfzijl en zijn 12 dorpen gaat alleen over kerken en molens. We hebben de mensen toch wel iets meer te bieden dan dat lijkt me! Ooit sprak ik met een wethouder van onze Gemeente en die vertelde me dat er op een zondag meer toeristen in Termunten komen dan er in Delfzijl in een hele week komen. In Spijk staat een van de meest bezongen kerkjes uit de hele provincie. Een USP (Unique Selling Point) dat zijn weerga niet kent. Ver over de grenzen van onze provincie kent men Ede en het torentje van Spiek.
Waarom rijden mensen in Engeland wel honderden kilometers om Land’s End te bezoeken? Een magische plek waar helemaal niets bijzonders te zien is!! Hier in Spijk hebben we heel wat meer dan dat te bieden maar het uit venten van onze USP’s lijkt maar niet te lukken.

Ondanks het feit dat ik er zelf niets beter van wordt ( geen what’s in it for me ) gaat het me na aan het hart dat we Spijk niet beter kunnen neerzetten dan dat nu het geval is. Spijk is niet voor niets het leukste dorp van ‘t Hoogelaand. Hier staan geen bruine borden langs de N33 die vermelden dat er een prachtig wierdedorp ligt dat omringd is door prachtige aardappelgronden en waar een 13e eeuws pronkjewail over het dorp waakt. Het mooie bruine ANWB-bord zou te klein zijn om al deze unieke eigenschappen te kunnen vermelden.

Wat zijn de USP’s van Spijk?
Wat maakt Spijk volgens u zo bijzonder? Ik zou het graag van u willen horen zodat we achter de banner van de VVV Spijk een informatie zuil kunnen hangen. Hier kunnen vervolgens de ondernemers weer op inhaken. Misschien moeten we zelf maar eens zo’n bruin bord laten vervaardigen van het dorpsbudget? Wie weet.

Reageren kan hieronder maar kan ook via het contactformulier.

Jan G. Hazeveld
niet eens een marketeer

Een gedachte over “Pronkjewail

  • 18 maart 2012 om 20:12
    Permalink

    De Spijker op zijn kop met dit stukje. Emigreern noar Grunn ziet als een van de belangrijkste USP’s (“unieke kwaliteiten” voor de niet-marketeers als Jan H.) juist het aantrekkelijke karakter van de dorpen in de Eemsdelta.

    In het rondje regio dat Emigreern noar Grunn op 7 april gaat maken met de eerste groep “emigranten” zijn daarom naast Termunterzijl ook Spijk en Bierum opgenomen.

    Wat maken dorpen als Spijk, Bierum of Godlinze zo uniek? Niet een pretpark aan attracties of hemelbestormende museumplannen & zo, maar een zeldzame beleving die een mens nergens meer vindt, behalve hier.

    Wim Sonneveld pakt deze beleving zo treffend in zijn chanson “Het Dorp”: http://www.youtube.com/watch?v=LIRmSnhnydo

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda