AED in Spijk

Op initiatief van de voetbalvereniging Poolster hebben de sportverenigingen van sportpark Oldencate de koppen bij elkaar gestoken en gezamenlijk een AED ( automatische externe defibrillator ) aangeschaft. Het heeft de verenigingen vooral dankzij het SNS fonds en de klaverjasclub maar een paar tientjes gekost.

Ongeveer 24 vrijwilligers van de vv Poolster, tennisclub Oldencate, de schietvereniging en de gymvereniging volgen een cursus reanimatie en leren het apparaat bedienen. Afgelopen donderdag was de eerste sessie en volgende week krijgt dit nog een vervolg.

Het apparaat komt op een centrale toegankelijke plaats, de gang in de Poolster kantine , te hangen. Alle deelnemende verenigingen krijgen een sleutel en zullen hun leden informeren.

Hopen dat we er nooit gebruik van hoeven te maken maar voorkomen is beter dan genezen.

Dorpsagenda