Brandbult 2011/2012

Om half 8 oudejaarsdag stonden we met ongeveer 15 mensen bij het terrein van de brandbult. Eindelijk was de dag daar waar we veel over vergaderd hebben en waarvoor veel geregeld was. De dag begon met een kop koffie om een beetje wakker te worden. Toen iedereen z’n koffie
op had gingen we aan de slag. De meesten de kar op om door het dorp hout op te halen. Een paar mensen bleven bij het terrein bij de brandbult om daar alles te regelen.

Om 10 uur begon bij de Coop de kraam met warme chocolademelk en warme Unox rookworst. Rond half 1 was iedereen wel toe aan een warme hap bij ’t Spiekertje. De hele middag reden de trekkers met wagens door om zoveel mogelijk hout te verzamelen voor een zo hoog mogelijke bult. Om 4 uur ging de Coop dicht, dus stopte de kraam ook. Het was een geslaagde dag voor de chocolademelk en de rookworsten. Ook werden er kleurplaten ingeleverd die eerder verspreid waren. De winnaar krijgt volgende week de prijs thuis gebracht.
Tot een uur of 10, 11 zijn we bezig geweest om alles klaar te maken voor die nacht. Om 00.00 was het dan eindelijk zover: de brandbult kon aangestoken worden. Het vuur moest eerst op gang komen maar rond half 2 kwam er toch een lekkere warmte af. De eerste +/- 80 mensen die op de brandbult afkwamen konden een heerlijk glaasje champagne krijgen om het nieuwe jaar goed in te luiden. De hele nacht was er verder een broodje hamburger te krijgen en natuurlijk een biertje of een wijntje.
Op een klein incident na, is het allemaal prima verlopen. Wij willen graag iedereen bedanken die ons heeft geholpen en graag tot volgend jaar, de zesde editie!

De brandbult commissie Spijk
Mara Bos

One thought on “Brandbult 2011/2012

 • 5 januari 2012 om 12:27
  Permalink

  Het hele team van jeugd die deze brandbult editie 2011/2012 weer mogelijk heeft gemaakt mijn grote complimenten.
  Het is een hele klus de voorbereiding,opbouw ,zonmiddag en de dagen er na het opruim werk, grote klasse en het was bere gezellig bij de brandbult en prima voor elkaar voor zowel jong als ook het ouder publiek.
  In Spijk zelf bleef het lekker rustig ,en voor zover ik weet geen schade,met dank aan de jeugd.
  En voor de rest van deze kant een heel gelukkig en gezond 2012 toegewenst.

  Klaas Kooistra

Reacties zijn gesloten.