KERSTVIERING 20 december 2011 NBvP

Laat ik beginnen met de woorden die volgens mij proberen recht te doen aan deze avond: sfeervol, hoge kwaliteit, ingetogen vreugde, in mij daalde een gevoel van innerlijke rust en vrede. Ja , het was een kerstviering die je ieder mens zou willen laten ervaren.

Maar voordat het zover was is er heel veel werk verzet. In huize Schaik-Eversdijk moet wat zijn afgepuzzeld om de kosten zo laag mogelijk te houden en over de invulling van het menu. En daar vonden ook de voorbereidingen plaats. Fineke Rendering en Ine Assink hebben hun gedachten laten gaan hoe de zaal van ’t Carillon om te toveren tot een sfeer-en stijlvolle accommodatie. De LiefenLeedcommissie kwam bij elkaar om alle leden te verrassen met een attentie plus Nieuwjaarswens. En ook de activiteitencommissie vond dat de leden niet met lege handen naar huis mochten gaan.

En toen was het eindelijk zover. Door het raam zag je de kaarsen al branden, het licht fonkelde in de welkomsdrankjes, een idee van Aly Kuiper. De zaal was een plaatje.

Nadat de vrouwen en de gasten, na het welkomsdrankje, hun plaatsen hadden ingenomen, dat klinkt alsof er vaste plaatsen waren maar de plaatsen zijn natuurlijk vrij. Wij zijn geen club waar de dames de tassen op de stoelen zetten omdat daar die of die moet zitten, jij dus niet. Gepke, onze voorzitter heette ons hartelijk welkom met natuurlijk een bijzonder woord voor de gasten. En na een moment van stilte lieten we ons verrassen. Het menukaartje vermeldde:

  • Amuse: Garnalen met teriakisaus
  • Voorgerecht koud: Kalkoenpaté met truffel
  • Voorgerecht warm: Paddenstoelensoep
  • Hoofdgerecht: Hertenstoofschotel
  • Nagerecht: Mousse au chocolat
  • Tenslotte: Koffie met frandises.

Ook was er rekening gehouden met de dieeten van de leden. Ja, zelfs hun menukaartje was daarop aangepast.

Tussen de gangen waren er zeer goede bijdragen van onze leden. De gast die onze voorzitter had meegenomen verraste ons twee keer met een drietal luisterliedjes. De avond werd afgesloten met een kerstverhaal, geschreven door een gast, gelezen door zijn echtgenote.

Een avond, zo sfeervol, zo vol weldadige rust en vrede . Een woord van dank is op zijn plaats aan Piet-Jan, Renate, Kim, Bouke en Swanni. Natuurlijk ook aan Piet Pijper die moest gedogen dat een ander deze dag de scepter in zijn keuken zwaaide.
Maar hoe goed de voorbereidingen ook zijn, hoe goed het eten, het zag er fantastisch uit en zo smaakte het ook, de sfeer werd gemaakt door alle aanwezigen.

En dan is de avond voorbij, de zaak wordt opgeruimd. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog. Maar door tijdgebrek en onkunde van de schrijver van dit artikel, laten die nog even op zich wachten.

Wike Spoelstra-Postmus

Dorpsagenda