Poolster komt laat op stoom

Vorige week boekte Poolster een belangrijke overwinning met het oog op de aansluiting. Vanmiddag moet hier een vervolg aan gegeven worden in Ten Post. TEO staat wel lager op de ranglijst maar pikt toch ook haar puntjes mee. Vorige week wist de ploeg nog in de laatste minuut een gelijkspel uit het vuur te slepen bij de Pelikanen. We zijn dus gewaarschuwd.

De ene blessure wisselt af met de andere. Richard Dijkman heeft last van de knie en ook Joep is er nog niet weer bij. Vincent is hopelijk weer speelklaar. Richard Hofstee miste een aantal trainingen en kon ook vorige week niet van de partij zijn i.v.m. z’n werk. Zo is het elke week weer een puzzel. Hopelijk gaat het niet ten koste van het spel  en zijn we in staat de drie punten mee naar Spijk te nemen.

We hadden direct na de aftrap op voorsprong moeten komen in het mistige Ten Post. DvD kwam na twintig seconden al oog in oog met de keeper maar liet het net niet bollen. Ook Ronny Bakker kon de keeper niet verschalken na een lage voorzet van DvD, deze laatste had de bal iets verder van de keeper moeten leggen. Meer echte kansen kregen we deze helft ook niet, een paar pogingen van Jeroen en nog een schot van DvD waren de enige wapenfeiten voor rust. TEO kende een goede vijf minuten. In deze korte tijd kregen ze maar liefst vier corners cadeau  en als toetje nog een vrije trap op de zestien. De enige manier waarop deze ploeg echt gevaarlijk kan zijn is uit dit soort situaties. De bal is in deze tijd twee keer van de lijn gehaald en raakte ook nog de paal. Poolster kwam er even niet uit en het mag een wonder heten dat TEO niet scoorde. Meer is er over deze dramatische eerste helft niet te zeggen. Zo hadden beide slecht spelende ploegen moeten scoren, toch gingen we met de bekende brilstand de rust in.

Het was TEO die de eerste kans kreeg in het tweede bedrijf. Gelukkig wist Kees met een prima redding z’n doel schoon te houden. In de daaropvolgende aanval was het Poolster die op voorsprong kwam. DvD kreeg veel ruimte op rechts en wist de bal in de verre hoek te plaatsen. Na deze treffer groeide Poolster beter in de wedstrijd, er werd iets minder gepraat en wat meer gevoetbald. Toen Johan de tweede goal van deze middag maakte viel er een last van de schouders. Poolster kwam op stoom en gooide de schroom van zich af. De toch nog niet frisse Vincent werd vervangen door Roderik. Roderik had even tijd nodig maar kwam steeds beter in z’n spel. TEO probeerde het nog wel even maar toen Ronny Bakker in kansrijke positie gevloerd werd en DvD vanaf de stip niet miste was de wedstrijd gespeeld. Niels werd gewisseld voor de jonge Tom Dijkman ( broertje van de geblesserde Richard Dijkman ), aan goede jeugd heeft Poolster op dit moment geen gebrek. Ook Jeroen werd uit voorzorg  naar de kant gehaald, even daarvoor had hij zich voor een blessure laten behandelen. Johan Dijkman kwam in zijn plek. De voorsprong kwam geen moment meer in gevaar. Johan de Groot maakte er zelfs 0-4 van, nadat hij even daarvoor uit een corner op de paal had gekopt. Belangrijke punten gaan mee naar Spijk.

Poolster kan weer naar boven kijken. De competitie wordt volgende week even onderbroken voor de bekerwedstrijd ( lees op deze site ) en dan komt drie december Ezinge op bezoek. We kunnen dan goede zaken doen voor de tweede periode.