0-0 , maar niet bloedeloos

Vanmiddag stond de wedstrijd tegen de “de Pelikanen”op het programma. Een wedstrijd met iets extra’s. Tegenwoordig een rasechte derby. Buiten het veld is de stemming altijd opperbest, er worden handen geschud en er wordt bijgepraat.  Ook de huidige trainer Cees Bouma ( soms ook wel Sees genoemd ) heeft een Poolster verleden. Radioman Gerard Pijper en verslaggever Jan Menninga probeerden in de bestuurskamer al hun eerste informatie te verkrijgen. De Pelikanen had een goede competitiestart, Poolster daarentegen heeft al een aantal puntjes laten liggen. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een mooie voetbalmiddag.

Het was warm, erg warm, toch kende het spel een hoog tempo. Poolster begon goed aan de wedstrijd en had de eerste vijfentwintig minuten ook veldoverwicht. Dit resulteerde in een aantal goede kansen. Menno kopte een perfecte voorzet net over de lat en Vincent zag een opgelegde kans naast stuiteren omdat hij de bal net niet goed raakte, Johan legde een bal van rechts pal voor de keeper neer. We hadden in het begin voor moeten staan. De Pelikanen kwamen ook langzamerhand beter in de wedstrijd. Poolster had de mogelijkheden niet benut en zo roken ook zij hun kansen. De Peli’s kregen meer vat op het middenveld en zagen een snoeihard schot via de lat weer in het veld belanden. Even later stond een Damster oog in oog met Kees, maar rolde de bal tergend langzaam langs de voor ons goede kant van de paal. Vlak daarna raakte Ronny de bal niet goed met z’n hoofd. Zo gingen de ploegen de rust in met een 0-0 stand ( het had ook 4-2 kunnen staan )

De eerste kans in de tweede helft was wederom voor de Oldencaters. Johan kopte de bal goed in, maar de uitstekende keeper pakte de bal goed. Ook de Damsters waren voor ons doel te vinden. Zo golfde het spel heen en weer. Beide ploegen speelden voor de winst. Hierdoor had de neutrale toeschouwer ook een prima middag.

Poolster had  moeite het  niveau van de eerste twintig minuten weer op te pakken. Door gerommel in de verdediging kreeg de jonge ploeg van Bouma weer een kans. Niet dat de verdediging slecht speelde. Dennis Smit stond als een huis. Een geslaagde counter wordt ten koste van een gele kaart voor Menno onderbroken. Poolster moet uitkijken. Toch staat even later Ronny oog in oog met de Damster keeper maar ziet zijn inzet gestuit. Een winnaar is niet te voorspellen. Een vrije trap ( a la Gezinus en Jampie) uitgevoerd door Jeroen en DvD wordt net gemist. Hij wil er gewoon niet in. Johan ziet een perfecte kopbal weer gepakt worden door de uitstekende keeper en DvD kan door middel van een volley de bal ook niet tegen de touwen krijgen.

De scheids heeft er kennelijk ook plezier in en laat lang doorspelen. Ik sta dan met het gevoel van fluit maar af, omdat je op dat moment kan leven met een gelijkspel en een tegengoal wel erg zuur zou zijn. Na het laatste fluitsignaal zie je dan ook een soort van berusting. Poolster heeft op punten gewonnen. 55-45. Dit werd ook bevestigd door radioman Gerard en Cees Bouma.

Het komt wel. We hebben een wedstrijd gezien vol strijd.