Een zuur punt

Poolster had de verdiende overwinning in de zak, totdat zeven minuten voor tijd Johan de Groot een indraaiende corner met de hand wegsloeg. De strafschop werd benut.  VVK had al wel een doelpunt verdiend maar op deze manier was dit niet gepland. Ook Poolster had legio kansen laten liggen en had al lang op een grotere voorsprong kunnen staan.  Het was aan Kees Dijkman te danken dat VVK in de laatste minuut de overwinning niet pakte.

De wedstrijd van vanmiddag werd geleid door dhr. Drewes uit Leeuwarden. Deze scheids liet niets aan het toeval over en hanteerde vol overgave zijn fluit. De grensrechters hoefden alleen maar de vlag omhoog te steken, hij bepaalde wel welke partij mocht ingooien, ook buitenspel of niet kon hij vanaf elke plek beoordelen. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de man eigenlijk best een goede wedstrijd floot.

De beide ploegen waren behoorlijk aan elkaar gewaagd. Men moest wennen aan het kunstgras en je zou niet zeggen dat VVK hier alle thuiswedstrijden op speelt. Beide ploegen krijgen kansjes ,
Kees Dijkman redt een keer met de voet. Jeroen legt een bekeken vrije trap precies op de lat. Hij had goed gezien dat de keeper iets te ver voor z’n doel stond. Een snelle vrije trap van van Dijk stelt Jeroen in de gelegenheid te schieten, iets te gehaast gaat de bal naast het doel. Een minuut later schiet een speler van VVK de bal a la Holla vanaf twee meter over het doel. Zo was de wedstrijd het eerste half uur behoorlijk in evenwicht. In de laatste fase van de eerste helft laat Poolster VVK iets te gemakkelijk voetballen waardoor Kees een aantal keren in actie moet komen. Uit een counter komt DvD nog oog in oog met de keeper maar weet niet te scoren.

In het begin van de tweede helft komt Poolster op voorsprong. DvD legt de bal op Ronny Bakker die de keeper weet te passeren. 0-1.  Een minuut later had het weer raak kunnen zijn uit dezelfde combinatie. De keeper tikt de bal net over. VVK begint te drukken, er ontstaan hachelijke situaties in ons strafschopgebied maar we staan goed en weten het scoren nog steeds te beletten. Via counters komt Poolster er vaak gevaarlijk uit. We hadden de overwinning dan ook veilig kunnen stellen. Op de paal, voorlangs en ga maar door. Dan gebeurt zeven minuten voor tijd toch waar je steeds bang voor bent. VVK komt door een cadeautje op gelijke hoogte. Een zuur punt gaat mee naar Spijk.

Op ons eigen groene gras ben ik niet zo bang voor deze ploeg, we hadden verdiend te winnen.