De laatste Priegeldag!

Priegelnieuws donderdag

Helaas alweer de laatste dag.  Aan alle mooie dingen komt een eind, zo ook aan Priegeldörp. Vanmorgen vroeg om half 9 waren er alweer vrijwilligers om de hutten af te breken, helaas waren er dit jaar niet zoveel vrijwilligers dus duurde het langer voor de heren die er wel waren.  Heren, bedankt!  Het was dit jaar extra zwaar voor hun want, het was erg nat en de ondergrond was zeer drassig. Om 1 uur werden de kinderen weer verwacht.  Natuurlijk begonnen we met het priegellied en daarna begonnen we met onze middaggymnastiek. Maar wat was dat nou, de TNT post kwam een doos brengen gericht aan het bestuur van Priegeldörp! Priegeldörp bestaat dit jaar 10 jaar en er zijn 4 mensen in het bestuur, die er vanaf het begin bij zijn geweest. Dat zijn: Ebel Kremer, J.P.Baar, Gerda Heun en Bouke Brontsema.  Zij mochten op het podium komen samen met onze eigen Oafke. Ze kregen alle 4 een aandenken aan 10 jaar Priegeldörp. Aangeboden door alle kinderen. Het bestuur was erg verrast en bedankte dan ook iedereen voor het cadeau.

Daarna ging Sylvie nog buikdansen en nu mochten er ook enkele kinderen op het podium om hun kunsten te laten zien. Dit ging na een weekje oefenen geweldig en alle kinderen deden goed hun best.

Toen werd het dan echt tijd voor de Oosterse show met Samiera.

Maar helaas Samiera was ziek geworden en nu kwam er een clown. Ook leuk natuurlijk maar toen de clown opkwam bleek dat het toch Samiera was. Ze had 2 slangen bij zich, allebei boa constrictors een kleine en een grote. De kinderen waren erg onder de indruk van haar show waarin ze ging dansen met de slangen en met een zwaard, op glasscherven dansen en liggen, en met vuur spuwen. Hierbij kregen de kinderen wel de waarschuwing om dit niet thuis te proberen. Toen was er tijd voor een kleine pauze met chips en ranja. Hierna gaf Samiera een workshop over het buikdansen.

Daarna mochten alle kinderen met hun groepje met de slang op de foto. Sommige kinderen durfden zelfs een kusje aan de slang te geven. Met een daverend applaus nam Samiera afscheid en gingen we met de BBQ beginnen. Als herinnering kregen de kinderen allemaal een strandbal.  Als afsluiting zijn we samen met de Bierspiekers door het dorp gegaan. Voor sommige kinderen viel het niet mee ze waren echt moe. Bij aankomst op het Priegel terrein werd de uitslag van de versierde straten/huizen bekend gemaakt.

De Uitslag is:

1e Prijs het blok  Tuinbouwweg

2e Prijs het blok Mevr. Evers-Dijkhuizenlaan

3e Prijs Spaarbankweg

4e Prijs Koert en Monique

Ze krijgen allemaal een taart aangeboden.

We willen langs deze weg ook de jury nog bedanken voor hun eerlijke oordeel.

Janny en Gea bedankt.

Toen was het dan echt afgelopen.

We mogen als bestuur terug kijken op een geslaagde Priegeldörp 2011. Ondanks de vele regen die soms echt met bakken uit de lucht viel gingen de kinderen gewoon door. We hebben niemand van de kinderen over het slechte weer gehoord. Ook willen we iedereen bedanken die op wat voor manier dan ook heeft geholpen om van Priegeldörp weer een succes te maken. Door alle vrijwilligers is het mogelijk om Priegeldörp door te laten gaan. Geen vrijwilligers geen Priegeldörp. Dus mensen zet het alvast in uw agenda de laatste week van de zomervakantie is er weer Priegeldörp.  Nogmaals iedereen bedankt

Tot volgend jaar!

Het bestuur van Priegeldörp

Ebel, John , J.P, Gerda, Bouke en Brenda
Brenda Heun

Vanaf nu zullen alle foto’s door Brenda in een fotoalbum worden geplaatst. Hieronder vind je de link naar dat fotoalbum.
Priegeldorp foto boek donderdag

Dorpsagenda