Priegelwoensdag

Alweer de 3e dag. We begonnen vanmorgen om 9 uur met het Priegellied. Door het slechte weer gingen we eerst bingo doen. Dit was een groot succes en voor sommige kinderen toch ook wel heel spannend; wanneer heb ik bingo. Het werd gepresenteerd door onze eigen Ron Brandsteder en Leontine Borsato. Er zijn weer veel prijzen weggegeven. De ballonnen wedstrijd van vorig jaar is gewonnen door: Finette Reinders, Jack de Winter en Sander Swijghuizen. Ook zij kregen een mooi prijsje. De ballonnen waren in Friesland geland. Ben benieuwd waar ze dit jaar terecht zijn gekomen, ze gingen richting Duitsland. Na de bingo konden we dan eindelijk met ons spellencircuit beginnen. Door het weer konden enkele spellen helaas niet doorgaan maar de hindernisbaan gelukkig wel en daar werd ook flink gebruik van gemaakt. Ook reed ons treintje met als machinist Ebel. De dames van “Vrouwen van Nu” verzorgden dit keer onze lunch namelijk broodje hamburger en broodje knakworst. Dames, het was weer heerlijk! Na het eten gingen we weer buikdansen met Sylvie en daarna verder met de spelletjes We kregen een heerlijke ijsje aangeboden door onze supermarkt Coop Buist. De zon liet zich deze middag ook nog zien dan smaakt het ijsje nog lekkerder. Tegen half 4 was de 3e dag alweer bijna afgelopen. Na het Priegellied konden de kinderen zich klaar maken voor de avond. Voor de onderbouw hebben we om 7 uur disco met een waarzegster en kunnen de kinderen hun laten opmaken door Helena. Voor de jongens is er een stoere tatoeage. Voor de bovenbouw is er na 9 uur een vossenjacht en ook nog disco. Morgen komt er nieuws op de site over de disco en vossenjacht.

Priegelnieuws woensdag avond.
Woensdag avond  om 7 uur begon voor de onderbouw de kinderdisco. De kinderen mochten verkleed komen en veel kinderen hadden dat ook gedaan. Tijdens de disco was er een waarzegster die volgens sommige kinderen echt in de toekomst kon kijken. Bij Helena en Margriet mochten de meiden zich laten op maken en konden de jongens een stoere tattoo krijgen. Om half 9 was het feest helaas afgelopen en mochten de kinderen weer naar huis. Om 9 uur kwam de bovenbouw voor de vossenjacht. Deze was door het hele dorp. Er waren prachtige vossen te bewonderen. Zie ook de foto’s. Zo was er een vogelverschrikker, 2 baby’s, 2 mensen die aan het kamperen waren en iemand die op verzoek op zijn gitaar ging spelen. Tijdens de vossenjacht moesten de kinderen opdrachten doen en kregen dan een letter. De oplossing van alle letters samen was: sprookjesnacht. Alle groepen hadden dit goed. Daarna kregen we  snert en tomatensoep om een beetje warm te worden. Nadat we weer op temperatuur waren gekomen was er nog een disco. Tegen 12 uur was het dan echt afgelopen en mochten de kinderen naar huis. Ook ging er een onafhankelijke  jury door het dorp om de versierde straten en huizen te bekijken. De dames Janny Flikkema en Gea Cock waren de jury en hebben geprobeerd om zo goed mogelijk een oordeel over de versierde straten/huizen te geven. De uitslag wordt donderdagmiddag bekend gemaakt. Het was erg moeilijk want er waren prachtige dingen bij. Wij als bestuur willen dan ook iedereen bedanken voor de prachtige versieringen en creaties. Fantastisch dat er zoveel mensen op onze oproep hebben gereageerd. Super.

Foto’s Priegeldorp
Ik krijg veel vragen hoe jullie/u de foto’s kunnen zien. Op de site van Spijk.net komen geen foto’s van Priegeldörp maar ik stuur elke dag een artikel naar de site en daar zet de redactie van Spijk.net dan een link bij van dezelfde dag. Op de site kun je dan de foto’s bekijken door middel van het pijltje rechtsonder. Als je foto’s wilt hebben dan kan dat. Stuur dan een mail naar:  brendaheun@hotmail.com met de dag en het fotonummer. Deze staat aan de linkerkant bij het hoofdstuk fototitel onder de rode balken. Mochten er nog vragen zijn dan kun je die ook naar dit mailadres sturen.

Namens het bestuur van Priegeldörp,
Brenda Heun

Vanaf nu zullen alle foto’s door Brenda in een fotoalbum worden geplaatst. Hieronder vind je de link naar dat fotoalbum.
Priegeldorp foto boek woensdag overdag
Priegeldorp foto boek woensdagavond