Feestweek 2011 – Foto/puzzeltocht

Het was stralend weer, en ik stond, na een record “lunchen met drie kinderen” te hebben gevestigd, klaar om weer naar het dorp te gaan voor de puzzeltocht. Ik had de prijsjes én de Buist-ballonnen achter in de auto. Alles geregeld, we hadden er zin in!
Ik reed een paar meter en voelde meteen dat er wat met de auto was, hobbelend kwamen we tot stilstand.
Onze jongste, automonteur in dop, riep al gauw eigenwijs; “ik zei toch mam, dat de band leeg was!” Inderdaad, dat heeft hij die ochtend geroepen.
Nadat ik tot dezelfde ontdekking was gekomen, heb ik eerst vliegende kiep 1 gebeld om de prijsjes, ballonnen en kinderen op te halen en toen vliegende kiep 2, de plaatselijke Peugeot dealer gebeld. Jaap kwam met gezwinde spoed en heeft ter plekke de band verwisseld. Ik als geëmancipeerde vrouw heb al eens een band verwisseld, maar gezien de zich bij mij ontwikkelende onhandigheid en de puzzeltocht in het hoofd, leek mij dat nu niet verstandig…

Uiteindelijk was ik nog op tijd. Een stuk of 80 kinderen kwamen zich aanmelden voor de fotopuzzeltocht. Veel aandacht was besteed aan de foto’s van markante punten aan of op een huis waarbij de huisnummers gezocht moesten worden.
Ik heb me suf gezocht naar een windhaantje in de vorm van het, dacht ik, raiffeissenbank teken. Moest op het abiant gebouw staan, dacht ik.
Meewarig en ietwat beledigd werd ik aangekeken toen ik niet wist dat dat de F. van Flikkema was…

Er waren veel mensen op pad en in de tuin. Zichtbaar genoot iedereen van de tocht door het dorp.
Nadat de laatsten zich als “retour” hadden gemeld, kreeg iedereen een ijsje en werd de uitslag bekend gemaakt.
Het oplaten van de heliumballonnen was zoals dat altijd is, een spectaculaire toestand, natuurlijk vlogen er al een aantal tevoren de lucht in, maar na het aftellen gingen ze toch allemaal.
Wat weer een avontuur, het was weer een middag om lang op terug te kijken! Hanneke en Jaap, resp. vliegende kiep 1 en 2, bedankt, en last but not least dhr. Blaauw, die, zittend op zijn prachtige oldtimer tractor, met het schudden van het pasgemaaide gras de middag mooi afsloot.

1e prijs bij de kleine route:
Isa Huttema en Loes Klevering
2e prijs bij de kleine route:
Irene en Eline v/d Zwaag (misschien kijkt papa nu wel op spijk.net…)

1e prijs bij de grote route:
Maarten Reerds en Raoul v/d Ploeg
2e prijs bij de grote route
Niels Smit, JP Wiersema, Robert Reijerse, Egbert Westerhuis en Johan Heun