CHAPEAU

Pff, pff, we kunnen even uitblazen, want de feestweek zit er weer op. Het was een geweldige week met drukbezochte, leuke activiteiten.
Eén gebeurtenis wil ik extra in het zonnetje zetten; de gastendag van afgelopen zaterdag. Daarvan heb ik een video gemaakt, die u op de hoofdpagina van deze site kunt zien. Daardoor was ik, tot mijn grote genoegen, vrijwel de hele dag op de gastendag.
Tweehonderd oud-Spijksters, uit alle windstreken, waren gekomen.
Uitsluitend blije gezichten en zich met elkaar onderhoudende mensen heb ik gezien. Het beeld van de twee oudere mannen, één invalide en de ander valide, zal voorlopig op mijn netvlies blijven. Ze zijn zichtbaar blij dat ze elkaar hier weer ontmoeten. De ene buigt zich over de man in de invalidenwagen. De mannen houden elkaars hand stevig vast. Als ik dat zie, vraag ik me af waar ze het over hebben? Is het, het beeldschone meisje van de lagere school, dat twee jaar geleden op 81 jarige leeftijd is overleden? Of hebben ze het erover, dat het met de gezondheid ook maar halen en brengen is? Ik weet het niet.
De goed verzorgde programmaonderdelen sluiten de hele dag naadloos op elkaar aan. De organisatie van de dag verdient absoluut een tien. Zonder de overige vrijwilligers van de feestweek ook maar iets te kort te willen doen, maak ik een diepe buiging voor de organisatoren van de gastendag en uiteraard neem ik dan ook mijn hoedje af.

Dorpsagenda