Gastendag terugblik

Er is al veel verschenen op spijk.net over de Gastendag maar foto’s van overdag ontbraken nog. Daarom hierbij alsnog wat foto’s van 4 juni jl.

Het weer was super! De mensen van cateraar De Vesting zetten na het officiele programma tafels en stoelen buiten. Wat opviel was dat er veel huidige Spijksters een kijkje kwamen nemen, bekenden ontmoetten en een drankje namen op het zonnige horecaplein. Bij het souvenir-kraampje werden flink wat zaken ingeslagen zoals stickers van Spijk, DVD’s, een Spiekster t-shirt of kaars of een ansichtkaart met het torentje-van-Spiek voor boven het bed elders…

Om 2 uur onthulde de heer Bronsema, ereburger van Spijk, de naam van het bruggetje, die hij zelf had voorgesteld: Huttentil. De rit met het treintje was een uitkomst voor de ouderen die slecht ter been zijn: zo konden zij ook bij de onthulling zijn. Chauffeur Ebel assisteerde bij het in en uitstappen en reikte het opstapje aan. Klasse, Ebel! Hij volgde de route van de wandeltocht en onderweg werden herinneringen opgehaald als een bekend plekje of vroeger woonhuis werd gepasseerd. Het treintje maakte een tussenstop bij o.a. de molen waar een prachtige foto-expositie was ingericht en waar onze fotograaf JP de foto’s verkocht die hij ’s ochtends had gemaakt.

Na de eerste rit met het treintje, stonden er nog meer passagiers op een tour door Spijk te wachten. Op het horecaplein speelden ondertussen De Bierspiekers. Ook Herman Lambeck gaf een voorproefje van zijn optreden ’s avonds. Hij had een hele trouwe fan, die op de jaarmarkt ook al niet stil kon blijven staan bij zijn zang. Na de trekking van de loten door Herman en de bekendmaking van de winnaars van de wandeltocht, die iets mochten uitzoeken bij de souvenirkraam, stond er als afsluiting nog een Indisch buffet op het programma.

De Gastendagcommissie heeft veel positieve berichten gehoord over deze dag. Het is leuk om deze complimenten van de gasten en dorpsgenoten in ontvangst te nemen, want de opzet is toch om hen een mooie dag te bezorgen. Wij willen iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan deze 10e Gastendag, de feestweek en de feestavonden!
De Gastendagcommissie 2011: Piet en Anny Flikkema, Greet Breedijk, Gerda Heun, Henk Sikkema, Klaas Kooistra en Hanneke Klevering-Hoekstra.

Dorpsagenda