Oranjevereniging Spijk bestaat 75 jaar

Ook dit jaar organiseerde de Oranjevereniging Spijk weer activiteiten voor Koninginnedag. Voorafgaand aan deze dag was er vrijdagavond in Pro Rege een muziekavond voor jong en oud.
Zaterdag 30 april begon de dag traditiegetrouw met het vlag hijsen in ’t Loug onder muzikale begeleiding van muziekvereniging CBS. Dit jaar is gekozen voor een concert van deze vereniging in plaats van een rondgang door het dorp Spijk. Dit zorgde voor een gezellige sfeer in ’t Loug. Heerlijk in het zonnetje staan, luisteren naar de muziek; voor een aantal jonge leden van het korps was het de eerste keer. Goed gedaan hoor! Terwijl de muziek speelde, konden de kinderen hun kunsten laten zien door mooie dieren te tekenen met stoepkrijt. Vele dieren werden gemaakt en daardoor was het voor de jury (Froukje v/d Zwaag en Ina Meijer) niet eenvoudig om een keuze te maken. De volgende prijzen zijn uitgereikt:
Kinderen van groep 1 t/m 3​
1e prijs​ Merijn de Haan​
2e prijs ​Raoul v/d Ploeg​
3e prijs​ Irene v/d Zwaag en Wouter Hofstee​

Kinderen van groep 4 t/m 6
1e prijs​ Gijs Klevering
2e prijs​ Rick Raangs
3e prijs​ Melanie Moesker

’s Middags stonden kinderspelletjes op het programma. De zon scheen volop en de kinderen konden zich bezighouden met een 9-tal spellen die voor hen georganiseerd waren op het voetbalveld van VV Poolster. Om 13.30 uur begonnen ongeveer 60 kinderen met de eerste spelletjes. Spek happen, blikgooien, was ophangen, laarzenrace, knikkerspel, voetbalspel, aardappelrace, ping pong spel en een luchtkussen waar de kinderen zich helemaal op uitleefden, waren de onderdelen van deze middag. Tussendoor werden ze getrakteerd op ranja met chips om vervolgens snel verder te gaan met de spelletjes. Ook aan de volwassen is gedacht; lekker in de zon onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Na afloop kreeg iedereen een ijsje en gingen de kinderen trots, met een medaille om, huiswaarts.
De laatste activiteit van Koninginnedag was het ‘wc-borstel gooien’. Acht groepen gingen de strijd aan om met zo weinig mogelijk worpen met een wc-borstel een route door Spijk te lopen. Een gezellig spel, waarbij men ook lastige dingen onderweg tegenkomt zoals laaghangende bomen, sloten of een mooie bruine labrador die ook graag wilde deelnemen aan het spel. Kortom: een gezellige Koninginnedag, veel zonneschijn en we hopen dat jullie volgend jaar weer aanwezig zullen zijn bij onze activiteiten!

Niet alleen Koninginnedag staat op ons programma, maar dit jaar is Oranjevereniging Spijk een jubilerende vereniging. Ons 75-jarig bestaan gaan we 2 september 2011 vieren. Een feestavond wordt georganiseerd op het land bij familie Knollema (Zwarteweg – Grote Dijkstraat) met medewerking van de TOPBAND ’30 Euro Live’ en Kris Jager. Iedereen is van harte welkom en verdere info volgt.

Annelies Hofstee

Dorpsagenda