Poolster is klaar

Op deze doordeweekse avond heeft Poolster haar laatste kans verspeeld om nog mee te doen als kandidaat voor de vervangende periode. Het seizoen is klaar. Wat rest zijn een aantal wedstrijden om des keizers baard. Het enige wat hier op het spel staat is de goede naam van onze club. We zitten in een vrije val. Na de nederlaag tegen LEO afgelopen zaterdag hebben we vanavond weer keihard onze neus gestoten. Laagvlieger Stedum versloeg de Spijksters met maar liefst 5-1.

Voor de rust werd er niet gescoord. In een spannende eerste helft kregen beide ploegen legio kansen. Het eerste kwartier was voor Poolster. We speelden feller dan in de wedstrijd tegen LEO. Een drietal kansen werden niet benut. Stedum was de volgende vijfentwintig minuten de bovenliggende partij. Het was een wonder dat deze ploeg niet tot scoren kwam. Marcel Werkman hield met een aantal formidabele reddingen z’n doel schoon. Het laatste gedeelte van de eerste helft was weer voor de Spijksters.

Na de rust komen we nog wel op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Jeroen wordt door de keeper niet goed verwerkt. Gerard kan intikken. De Spijkster supporters halen opgelucht adem. De vreugde is maar van korte duur. Met een geweldige goal komt Stedum langszij. Dan begint het drama voor onze ploeg. In plaats van de 1-2 binnen te schieten komen de Stedumers op een 2-1 voorsprong. Ik ga in dit stukje verder geen namen noemen. Het was een collectief falen. Stedum kwam in een flow en scoorde nog drie keer. In de dug-out van de gastheren kijken ze elkaar vol ongeloof aan.” Hoe komt het dat het vandaag allemaal loopt”: hoor ik Harke Werkman zeggen.

Wij wilden wel, er werd ook meer gestreden dan afgelopen zaterdag, toch kwamen we er niet aan te pas. De jongens moedigen elkaar aan, de wil is er wel maar de kwaliteit ontbreekt. Op dit moment moeten we hier waarschijnlijk genoegen mee nemen. Het voetbal van het begin van de competitie is in geen velden of wegen te bekennen.

De wonden likken en opnieuw beginnen. Het zullen nog een paar zware weken worden.
De vorm is ver te zoeken. Weet wel dat de vaste supporters blijven komen en de ploeg blijven steunen door dik en dun, ook al is de teleurstelling groot.

Zaterdag ontmoeten we de Pelikanen op sportpark Oldencate. Waarschijnlijk komt er dan geen stukje op Spijk.net omdat ik elders ben. Alvast veel succes gewenst.