ONDERNEMERSCHAP


Allereerst excuses trouwe lezers, deze column is eigenlijk een weekje te laat. Drukke werkzaamheden, u kent dat wel. Daar wil ik het trouwens even met u over hebben.
De afgelopen zaterdagen ben ik meerdere malen en op verschillende tijdstippen in het centrum van Delfzijl geweest. Het was daar verbijsterend stil in de winkelstraten. Ook in de winkels zelf, een enkele daargelaten, kon ik nauwelijks clientèle ontdekken. Maar echt verontrustend is het grote aantal leegstaande winkelpanden. Het houdt mij de laatste tijd behoorlijk bezig.
Al denkend ben ik tot de conclusie gekomen, dat ik maar weinig winkels in Delfzijl ken. De winkeliers doen, zover ik kan nagaan, geen enkele moeite mij als consument te bereiken.
Er zijn geen spetterende acties en festiviteiten die door de neringdrijvenden worden georganiseerd. En als het al wel gebeurt, dan is de communicatie naar de klant kennelijk onvoldoende, want ik weet het niet. Het zal toch niet zo zijn, dat de dames en heren ondernemers, achteruitgezakt wachten tot een klant zich aandient.
Daarom was ik deze week zo blij verrast door de mail die ik ontving van onze kapper, zijnstijl, haarstijl. Via de internetsite van de barbier heb ik al eens eerder een afspraak gemaakt. In de mail van deze week meldde de kapper, dat het al weer vijf weken geleden is, dat ik mij heb laten knippen. Dat noem ik nou uitmuntend ondernemerschap. Fantastisch hoe zijnstijl, haarstijl haarklanten (woordgrapje) actief benadert.

2 thoughts on “ONDERNEMERSCHAP

 • 16 april 2011 om 17:21
  Permalink

  Ik kan Piet-Jan aanraden om een keer op de woensdag naar Delfzijl te gaan, dan is het gezellig druk in het centrum.
  Daarnaast organiseren de winkeliers naar mijn idee vaak genoeg acties, toch beter de krant lezen.
  Schijnbaar is Piet-Jan alleen opgenomen in het klantenbestand van Zijnstijl Haarstijl, ik daarintegen ontvang van verschillende winkels geregeld nieuwsbrieven en aanbiedingen, je hoeft je alleen maar even aan te melden.

 • 18 april 2011 om 07:30
  Permalink

  Hoewel ik het heel erg leuk vond om dit stuk te lezen, begrijpelijkerwijze, kan ik me ook zeker vinden in de reactie van Heidi. Wij, als ondernemer, doen erg ons best om de klanten te binden middels maandelijke acties, de online afsprakenagenda, een spaarkaart en uiteraard de best mogelijke professionele dienstverlening en uitstekende service. Echter is dat in een krimpgebied niet altijd makkelijk. Wat echter ook niet meewerkt, zijn de vele negatieve stukken in de media over Delfzijl. Dit motiveert niet, maar het is maar net hoe je er als ondernemer mee omgaat. Ik spreek regelmatig ondernemers die negatief zijn, en weinig ondernemen. Echter nóg vaker spreek ik ambiteuze actieve ondernemers die er echt nog zin in hebben. De leegstand is een feit, echter kun je ook schrijven over het feit dat er weer nieuwe winkels komen. Ik noem een hengelsportwinkel, een Grieks Restaurant en een Takko (modezaak). Wij als Zijnstijl Haarstijl hebben nog veel plannen, en proberen ook samen met andere ondermers acties te maken. We kunnen er met een positieve insteek en actieve houding absoluut wat moois van maken!

Reacties zijn gesloten.