Onrustig Poolster pakt de punten

Poolster deed vanmiddag wat er van de ploeg verwacht werd. De drie punten bleven in Spijk. Omdat de concurrentie punten morste , verstevigde Poolster de derde positie op de ranglijst. Bij winst volgende week staan we tweede. De tweede periodetitel is ook nog binnen handbereik maar dan moet Mussel tegen Ezinge wel een handje helpen. Zelf moeten we dan wel van Stedum winnen.De heenwedstrijd werd nipt met 0-1 gewonnen. Johan de Groot die toen wegens te laat komen buiten de basis gelaten werd scoorde drie minuten voor tijd de bevrijdende treffer. Nu leek het gemakkelijker te gaan. Al na twee minuten wist Richard Dijkman de 1-0 binnen te schieten. De voorsprong zou niet lang stand houden, SIOS kwam er goed uit en wist de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Zo stond het na vijf minuten al weer gelijk.
Poolster had het meeste balbezit en ook de beste kansen, na een combinatie tussen Johan de Groot en DvD schoot de laatste vlak voorlangs. Kort daarna probeerde hij met een stift de keeper te verschalken maar raakte de bal niet goed. Jeroen wist met een perfecte lange bal DvD te bereiken , hij probeerde het eerst met een hakje, in tweede instantie wist hij toch de 2-1 binnen te schieten. Er was nog geen kwartier gespeeld. Het spel golfde nu wat heen en weer. Jeroen de Groot wist een kans van de Sauwerders goed te blokken. Onze verdediging zag er niet goed uit. Dit probleem begon al op het middenveld waar niet adequaat gereageerd werd. Poolster was veel beter maar had niet de overtuiging om dit ook in doelpunten uit te drukken. Een te gehaaste vrije trap bracht ook niet de bevrijdende 3-1. Even later lukte dit wel omdat Vincent Lips de bal goed op de pantoffel kreeg en de bal in de bovenhoek krulde. Ondanks de voorsprong kon Poolster geen rust in het spel krijgen. Marcel Werkman moest een aantal reddingen brengen, maar toen bij een counter door slordig balverlies op het middenveld de verdediging niet thuis gaf kon SIOS gemakkelijk de 2-3 binnenkoppen.
Ongelofelijk hoe deze goede ploeg soms met zichzelf omgaat! Dinsdagavond speelde het tegen tweedeklasser Loppersum nog een goede zelfverzekerde pot. In plaats van hier zelfvertrouwen uit te putten deed men zichzelf vandaag weer behoorlijk tekort. Het gemopper begon, was nergens voor nodig, Rene Meyer liep daardoor tegen een onnodige gele kaart op en de wedstrijd kon nu alle kanten op. Poolster zat in een onzekere fase. Op dit moment had Poolster maar 1 tegenstander en dat was de ploeg zelf.
Na de thee pakten de Oldencaters gelukkig de draad weer op. DvD weet de stand op 4-2 te brengen. Poolster gaat wat beter voetballen, Johan weet de 5-2 binnen te schieten. Het is net of er iets van de Spijksters afvalt. Toch komt SIOS middels een strafschop nog weer op 5-3. Poolster raakt de controle weer wat kwijt en bijna scoort SIOS nog een keer maar de bal raakt alleen de lat. Als DvD dan de bevrijdende 6-3 binnenschiet is het klaar. De wedstrijd zit op slot. Het is in deze fase dat Poolster bevrijdend gaat voetballen. Nu zie je ook de klasse die best in deze ploeg schuilt. De bal 1 keer raken en snel combinatiespel. Dit is in deze wedstrijd maar een paar keer gebeurd. Danny Wiersum, Flemming Dam en Erik Sietsema worden in de ploeg gebracht. Jeroen, DvD en Richard worden naar de kant gehaald. De drie punten zijn binnen. Moeizaam , maar eigenlijk nooit met de gedachte dat het niet zou lukken.
Volgende week de belangrijke pot tegen Mussel, bij winst staan we waarschijnlijk bovenaan in de derde periode. Een boeiend seizoen.