Priegelkrant woensdag 31 augustus 2005

Wederom een prachtige dag. Een dag om met water te spelen. Vandaag waren er allerlei mensen uitgenodigd om hun beroep te komen demonstreren. De meeste aandacht werd natuurlijk getrokken door de brandweer en politie. Het aanwezige ambulancepersoneel had echter net een paar groepen uitleg gegeven over het wel en wee van de ambulance toen ze voor een ongeval naar Delfzijl werden weggeroepen. De lege plek werd spontaan ingevuld door een vrachtwagen van Sjoerd Wiersema. Ook was er een wedstrijd sneeuwkettingen leggen op een auto van Autobedrijf Ter Veer. Of dit een voorbode voor een strenge winter is of het begin van weer een nieuwe ijstijd is mij onduidelijk. Naast de bovengenoemde beroepen waren er nog een kapster, schoonheidsspecialiste en hondentrimmer/trainer aanwezig. De hongerige magen werden vandaag gevuld met heerlijke hamburgers. Gert-Jan en JP hebben vandaag een slordige 400 broodjes hamburger staan maken in originele western-outfit. Even waren we bang dat ze een line-dance demonstratie gingen geven maar toen bleek dat ze hun weggelopen paard zochten waren de meesten weer opgelucht.

Van twee tot vier was er natuurlijk de traditionele priegelmarkt. Een soort vrijmarkt voor kinderen. De realiteit is echter dat de meeste moeders bij de te verkopen waren zitten en dat de kinderen aan het spelen zijn. In de meeste gevallen zijn de kinderen geld aan het uitgeven zonder ook maar iets zelf te kopen. Helaas was er dit jaar geen Zuid-Afrikaanse appels te koop. Heidi had daarentegen wel diverse andere Zuid-Afrikaanse lekkernijen gemaakt. Ben benieuwd waar ze volgend jaar mee komt.

De beroependisco voor de onderbouw was een geweldig feest. Veel kinderen waren verkleed en zelfs een enkele begeleider had de moeite genomen om zich te verkleden. Het was een groot festijn met springen en polonaises. Hevig teleurgestelde gezichten toen om 21.00 de stekker er uitging. Overigens waren de meeste onderbouw kinderen er ook wel aan toe om naar huis te gaan .. lekker douchen en lekker slapen. De bovenbouw zal tenslotte wel niet lekker douchen en zeker niet lekker lang slapen.

Wat vind jij van Priegeldorp 2005? Heb je leuke dingen meegemaakt .. laat het ons weten

Jan G. Hazeveld