Titelverdediger prolongeert terecht 1e plaats

Na maandenlange voorbereidingen was het uur van de waarheid eindelijk aangebroken. Zou Hoofdweg Zuid zijn beloftes nakomen of was de concurrentie toch sterker dan verwacht? Na het hijsen van de vlag aan de Willem de Merodelaan werd onder een stralend zonnetje de route door het dorp gereden. Aangekomen in ‘t Loug verdween de zon en we hebben hem ook de hele dag niet weer gezien. Dit was erg jammer voor de toegestroomde fotografen. Na een korte onderbreking heeft de colonne Bierum en Losdorp nog aangedaan. Na deze rondgang was het de beurt aan de jury om haar oordeel te vellen over de 16 prachtige kunstwerken.

De jury beoordeelde het kunstwerk van de Hoofdwegzuidsters met een 9!! De jury was unaniem in haar beslissing.

uitslag:
1. Hoofdweg Zuid (dikkertje dap)
2. Ripperdaweg/Alberdaweg/Achteromweg (‘k zag twee beren)
3. Spaarbankweg/grote dijkstraat (boer wat zeg je van mijn kippen)
een eervolle vermelding voor de Westersingel (witte zwanen, zwarte zwanen)

Na de prijsuitreiking werden de meeste wagens weer snel onder dak gezet omdat ze wellicht op 12 mei in Delfzijl (bezoek van Beatrix) tentoongesteld zullen worden. Na afloop wist een van de bewoners van de Achteromweg mij te vertellen dat zij de volgende keer de hoofdprijs mee naar de Achteromweg zouden nemen. Vorige keer waren ze namelijk derde en dit jaar tweede. Met andere woorden de stijgende lijn zou worden voortgezet! Voorlopig kunnen de mensen van de Hoofdweg Zuid weer vier jaar teren op de behaalde roem van vandaag.

Jan G. Hazeveld

Dorpsagenda