Kolibrie

Hallo allemaal,

Hier dan eindelijk weer eens een mailtje uit Curaçao. Ik heb van verschillende mensen ” commentaar” gekregen dat het zo lang duurde dus ben gelijk maar wat gaan typen. Ben hier inmiddels al weer 6 weken en het wordt nu een beetje gewoontjes hé. Ik kan steeds minder dingen schrijven. Ik heb al veel geschreven. Natuurlijk kan ik wel weer verslag doen van de uitstapjes die ik hier maak, dus dat doe ik dan ook maar. We zijn afgelopen zondag naar de struisvogelboerderij geweest. Het was leuk om dit even te zien. We hebben er struisvogels gevoerd en we hebben een jonge struisvogel van 5 dagen oud vastgehouden. Prachtig was dit. De gids vertelde ons dat een struisvogelei zeer sterk is. Mensen kunnen gewoon op deze eieren staan. Hij demonstreerde dit ook. Heb inmiddels de tweede duik gehad. Deze was niet zo leuk. We moesten alleen maar oefeningen in het water doen. Je moest bijvoorbeeld je mondstuk onder water uit je mond halen en 15 seconden langzaam uitademen. Na deze 15 seconden mocht je je mondstuk weer innemen. Natuurlijk eerst even hard blazen om het water eruit te blazen. Ook moesten we doen alsof we onder water geen lucht meer kregen. Ik moest van mijn buddy lucht lenen. We moesten dus om de beurt ademen. Het was niet zo`n super leuke les, maar ik begrijp dat het noodzakelijk is om deze oefeningen te kunnen. Stel dat je inderdaad geen lucht meer hebt onder water………….
Op stage is ook nog alles goed. Op dit moment heb ik ” herfstvakantie”. Na de vakantie gaan we gelukkig beginnen met het begeleiden van kinderen.

Ik heb voor de vakantie nog wel een diagnostisch gesprek bij een kind afgenomen en ik heb nog een aantal kinderen getoetst. Ik heb een hele leuke stagebegeleidster, ik kan het goed met haar vinden. Aankomende vrijdag krijgen we van haar een rondleiding. Zij weet immers de mooie plekjes op Curaçao te vinden. Heb een aantal dagen geleden op het park jonge kolibries ontdekt. Wat was ik blij!!! Ja, ben nu eenmaal een vogelman. De vogels waren absoluut niet bang en kon ze dus goed fotograferen. Ben vandaag naar de grotten van Hato geweest. Was leuk, alleen heb ik wel eens mooiere grotten in Spanje en België gezien. Morgen neem ik de derde duik. Heb er weer erg veel zin in. Nog even en ik heb mijn duikbrefet……hoop ik. Moet zo meteen nog weer 50 bladzijden leren en mijn huiswerk maken. Ben ik hier op vakantie….ehhhh sorry stage!! en moet ik hier ook nog 300 bladzijden leren……
Elke dinsdagavond kun je op Mambo Beach een film kijken. Erg gezellig en ontspannen. Vorige week draaiden ze de film: Zij gelooft in mij. Voordat de film begon kregen we nog een stukje te zien van de afscheidsdienst in de Arena. Dit was allemaal wel erg emotioneel he!
Denk dat ik deze week weer een verslag naar de krant mail, dus daar kunnen jullie ook weer alle avonturen van mij in lezen.

Tot zover mijn avonturen op Curaçao.

Groeten en tot een volgende keer,

Peter

Dorpsagenda