Ivan

Hallo allemaal,

Hier even weer een berichtje uit het zonnige Curacao. Hoewel zonnig?? Inmiddels wel weer, maar gisteravond (woensdag) was dat even iets anders. We zouden namelijk te maken krijgen met de orkaan Ivan. Alles viel achteraf erg mee. We hadden op het eiland windkracht 7. Niet iets om je druk over te maken dus.

Dinsdagavond kwam de eigenaresse van het park al bij ons langs om ons voor de orkaan te waarschuwen. we kregen van haar kaarsjes, omdat het stroom misschien uit zou vallen. Zij bleef ook nuchter onder alle omstandigheden, maar ze nam wel voorzorgsmaatregelen. Toen we de volgende ochtend wakker werden deden de lichten het nog gewoon en konden we gewoon een lekker muziekje luisteren. Tegen 10.00 uur kwam de eigenaresse opnieuw naar ons. Ze bracht ons 5 flessen water. Ze had namelijk van een vriend gehoord, die bij de kustwacht werkt, dat de orkaan toch echt op ons zou afkomen en dat het toch wel menens was. Ze raadde ons aan om boodschappen te doen. In ieder geval voor 3 dagen. Een half uur later zaten we in de auto op weg naar de supermarkt. Wat een drukte bij de supermarkt. Iedereen was aan het hamsteren. We wilden ook brood kopen, maar alles was al op. We besloten maar om de komende dagen op crackers te leven……….. Toen we tegen 12.00 uur thuis kwamen was de eigenaar van het park ook al maatregelen aan het nemen. we moesten al onze ramen intapen. Als de ramen er namelijk uit zouden vliegen, dan zou dit namelijk niet zoveel glassplinters veroorzaken. Lachend deden Gerdy en ik het tape op de ramen. Weer een uur later kregen we te horen dat Gerdy en ik en Marieke en Marit naar een ander huisje moesten verhuizen. Onze huisjes lagen namelijk heel ongunstig. De wind zou op onze voordeur komen en als je nog een keer voordeur zegt, dan zie je hem niet eens meer. Zo dun zijn deze deuren. Dus wij op een gegeven moment maar alle spullen van het ene huis naar het andere huis verslepen. Tuinmeubilair naar binnen gehaald en wachten op wat komen zou gaan. Alleen er kwam maar niets. De orkaan zou ons eerst om 16.00 uur passeren, later om 17.00 uur en ook nog 20.00 uur. Windkracht 7 kregen we pas om 00.00 uur. Even knipperen met de ogen en het was ook alweer gedaan. Een hoop paniek om niets dus.

Maar goed, als het wel mis was gegaan, dan hadden wij in ieder geval alle voorzorgsmaatregelen genomen. We zouden zo geëvacueerd kunnen worden, want we moesten namelijk ook een tas klaarmaken met waardevolle spullen. We hadden `s middags al de tank vol gegooid, want dit werd ook door de overheid aangeraden. Het enige voordeel wat we er aan over hebben gehouden is dat we gratis 5 flessen spa water hebben gekregen en een kaarsje, of zouden we die weer in moeten leveren??? hahahahahaha!!
En natuurlijk niet te vergeten 2 dagen vrij. Vanwege de orkaan waren de scholen namelijk gister en vandaag gesloten. Hoewel, was dit een voordeel?? Het was gisteren wel een hele lange spannende dag hoor. Gelukkig dat het allemaal met een sisser is afgelopen.

Dus mensen maakt u zich niet ongerust, we zijn allemaal nog heel……….

Morgen moeten we voor de derde keer een nieuwe huurauto halen. Onze auto is namelijk alweer kapot. De service blijft gelukkig nog steeds goed. Hoewel, als ze ons zien dan knijpen ze hem al……
We gaan zondag waarschijnlijk naar klein Curaçao, een eilandje wat niet ver van Curaçao vandaan ligt. Op dat eiland is helemaal geen bebouwing en je moet er ook nog geld voor betalen…..belachelijk. Nee, het schijnt dat je er goed kunt snorkelen en dat er veel schildpadden zijn. Ik heb er erg veel zin in!! Over deze ervaringen zal ik een volgende keer weer vertellen. Ik hoop dat het weer een beetje een leuk stukje was om te lezen……….

Groeten en tot een volgende keer.

Dorpsagenda