Poolster op zoek naar vorm

Op deze laatste zaterdag in februari staat de derby tegen Corenos op het programma. In Roodeschool werd deze wedstrijd op overtuigende manier gewonnen. Hoe het vanmiddag afloopt is nog even de vraag. Poolster wist de vorige twee wedstrijden nipt gelijk te spelen in de slotfase. Hopelijk gaat dit vanmiddag anders en zijn we vanaf minuut één scherp.

De Spijkster formatie is nog steeds niet op volledige  oorlogssterkte. Het is spijtig dat dit nu juist in deze periode het geval is. Voor de winterstop werd tegen deze tegenstanders de volle buit binnengehaald. Het is dan ook belangrijk om de punten vanmiddag in Spijk te houden om straks niet al te ver te zakken op de ranglijst.

In het begin van de wedstrijd golft het spel heen en weer. Poolster was de eerste vijf minuten te vinden op de helft van Corenos. Na een minuut of tien kantelt dit al iets en is Corenos meer aan de bal. In de veertiende minuut maakt Marco Dijkstra een slippertje met fatale gevolgen. De gasten nemen de leiding, 0-1. Twee minuten later, een identieke situatie. Het had 0-2 moeten staan maar de bal wordt over geschoten. De Spijksters moeten tot de zesentwintigste minuut wachten op de eerste kans. Johan de Groot schiet het leer tegen de onderkant van de lat. Het lijkt een makkelijk intikkertje voor Robbin Uilhoorn maar hij wordt behoorlijk uit balans gebracht. Een strafschop was op z’n plaats geweest. Een kleine tien minuten later kopt Johan de Groot over het doel na een voorzet van Dennis Smit. Dennis van Dijk lepelt vervolgens de bal over de deklat.

Het zijn dan ook de agressievere gasten die met een 0-1 voorsprong de rust ingaan.

Nog maar koud op het veld weten deze gasten de voorsprong te vergroten, nota bene uit een corner van de Oldencaters. De ploeg uit Roodeschool schakelt zeer snel en weet met een schitterende treffer de voorsprong te verdubbelen. Danny Wiersum en Vincent Lips worden gebracht voor Kevin Bijlsma en Robbin Uilhoorn. De eerste actie van Vincent is een kopbal op de paal. Het zit ook even niet mee. Even later kopt Dennis Smit nog over.

Dat was het ook wel zo’n beetje. Poolster zwalkt over het veld en kan geen vuist maken. Robbert Kok wordt nog gebracht voor de geblesseerde Dennis van Dijk.  Bijna op het eind van de wedstrijd wordt er nog een doelpunt van de dan met tien voetballers spelend Corenos afgekeurd wegens buitenspel. Toch komt de tegenstander nog op een 0-3 voorsprong. Kees Dijkman, op het eind van de wedstrijd voornamelijk met randzaken bezig, schiet de bal pardoes in de voeten van een tegenstander. De rest is een koud kunstje.

Poolster zoekt naar de vorm van voor het blessureleed. In de winterstop zijn er best leuke resultaten behaald, maar vooral na het uitvallen van de wat meer geroutineerde spelers, daardoor spelers op een andere plek spelend en het uit vorm zijn van een aantal jongere Spijksters presteert ons vlaggenschip een  stuk minder dan een paar maanden geleden. Dit is niet erg maar we moeten het wel onderkennen, we zitten in een opbouwfase. Daar hoort dit bij. Het is een uitdaging om hier sterk uit te komen en de draad weer op te pakken.

Volgende week op kunstgras tegen het lepe VVK. We zullen , willen we een goed resultaat  boeken, zeer volwassen moeten spelen.  Het positieve van vandaag was dat Johan de Groot, Vincent Lips en zelfs Robbert Kok weer binnen de lijnen liepen.