Poolster in blessuretijd langszij

De winterstop is voorbij. Meestal staan we dan te popelen om weer te beginnen, de competitie zit op de helft en we staan op een keurige derde plek. We hebben in de eerste competitiehelft bijna niets laten liggen. Gaan we dit vasthouden?

Poolster heeft  veel getraind op allerlei kunstgrasvelden in de regio. Het trainingsveld in Spijk was vaak niet bespeelbaar. Jammer genoeg heeft deze periode ons  behoorlijk veel blessureleed opgeleverd. Jeroen en  Johan de Groot, Vincent Lips  en Robbert Kok  zijn er niet bij vanmiddag. Ook de komende weken zullen zij waarschijnlijk nog niet van de partij zijn. Johan Dijkman is weer voorzichtig aan het lopen maar ook dit duurt nog wel even.

De uitwedstrijd werd gewonnen met 0-1 door een doelpunt van Kevin Bijlsma. De uitslag had toen veel groter kunnen zijn. Hoe het vanmiddag gaat tegen  Middelstum is nog even afwachten.

Poolster begint aardig aan de partij en is in de eerste 10 minuten veel te vinden in het strafschopgebied van de tegenstander. Kevin Bijlsma krijgt in deze beginfase zelfs een grote kans.  Kevin is na zijn blessure gelukkig weer terug. Toch is het Middelstum dat scoort. Een corner in de elfde minuut wordt niet goed verwerkt en de bal blijft in de zestien hangen. Uit de kluts wordt de 0-1 op het scorebord gebracht.

Het is gelukkig nog vroeg in de wedstrijd maar je weet dat het dan lastig wordt tegen deze stugge tegenstander. Een paar minuten later kan Kevin net niet bij de goede voorzet van Dennis Smit. Smit stoomde als vanouds weer langs de lijn naar voren en produceerde een aantal goede voorzetten.  Het was vanmiddag weer zijn debuut in de competitie na een afwezigheid van negen maanden. We krijgen een behoorlijk aantal corners maar missen het nodige geluk in de afwerking. Het spel is rommelig en onnauwkeurig. Ook Middelstum kan geen vuist maken. Deze ploeg kreeg in het eerste bedrijf verder geen enkele kans. De gelijkmaker hangt in de laatste fase van de eerste helft in de lucht maar blijft daar ook hangen. Zo gaan we met een 0-1 achterstand de rust in.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Poolster op zoek naar de gelijkmaker. Dennis van Dijk kan richting doel maar stuit op de tegenstander. Het lukt allemaal nog net niet. De patronen van voor de winterstop zijn nog niet zichtbaar, de wedstrijd heeft niet echt een gezicht. Dan scoort de tegenstander de dodelijke 0-2. Uit het niets, want tot de zestigste minuut was Poolster de voetballende ploeg. Deze treffer komt aan als een mokerslag. Met nog een half uur te gaan moeten de Spijksters minimaal twee keer scoren. Het zelfvertrouwen is op dit moment ver te zoeken.

Niels Swart wordt ingebracht voor Dennis Smit. Julian Bos schuift een plekje naar voren. Poolster probeert het wel en vecht voor wat het waard is, maar de wedstrijd vordert en steeds stuiten we op een stug Middelstum.

De klok staat op tachtig als Dennis van Dijk de bal randje zestien oppakt, hij denkt niet na maar schiet de bal hoog en hard richting doel. Een geweldig doelpunt. De aansluitingstreffer staat op het scorebord. Nog tien minuten te gaan. De koppies gaan weer omhoog en Poolster gaat er weer in geloven. De enige tegenstander is de klok, Middelstum komt er niet meer uit. Er zijn kansen, de bal net voorlangs en over.

Het scorebord heeft z’n eindstand al bereikt. 90! Dan ver in blessuretijd weer een klutssituatie. Stijn de Regt ziet z’n inzet gestuit maar Julian Bos is er als de kippen bij om de dik verdiende gelijkmaker binnen te schieten.

Poolster toonde gelukkig veel veerkracht  in de laatste fase van de wedstrijd en sleepte een dik verdiend gelijkspel over de eindstreep. Beide ploegen konden leven met dit resultaat.