Wat er in de troonrede ontbrak!!!!


Vandaag, op Prinsjesdag, heeft onze koning traditiegetrouw de troonrede uitgesproken. In de troonrede spreekt de vorst de voornemens uit, die onze regering voor dit parlementaire jaar heeft.

Willem Alexander sprak in het begin van zijn betoog over het grote leed, veroorzaakt door het neerstorten boven oorlogsgebied, van de MH17. Het heeft de hele natie diep geraakt.
Ook de brandhaarden in het Midden-Oosten, Mali en de Oekraïne, baren de regering grote zorgen.
Verder sprak de koning over de begroting. Een half procentje hier erbij, een half procent daar eraf.
Afsluitend vroeg Willem Alexander Gods zegen over het werk van parlement en regering.

Vol ongeloof realiseerde ik me, dat voor Haagse bewindslieden, Groningen heel erg ver weg is. Verbijsterd heb ik tevergeefs gewacht op de volgende zinnen:
“De regering is er zich ten volle van bewust, dat als gevolg van de gaswinning in Groningen en de daardoor veroorzaakte aardbevingen, grote schade is aangericht aan woningen, historische gebouwen en de psychische weerbaarheid van de bewoners. Velen hebben door het niet kunnen verkopen van hun woning, hun toekomstperspectief verloren. Wij leven mee met de bewoners en het hun toegebrachte leed. Deze regering zal er op toezien dat schadeherstel en het aardbevingsbestendig maken van het onroerend goed adequaat en snel zal worden uitgevoerd. De waardedaling van de huizen zal ruimhartig worden gecompenseerd”.

Dorpsagenda