Dindua

Piet-Jan Schalk geeft in zijn commentaar de gevoelens van Spijksters weer over het besluit die door het bestuur en de leden van Dindua is genomen betreffende de verhuizing van de repetitie ruimte van Elim naar Farmsum. Dit besluit is unaniem genomen door het bestuur samen met de leden. En waarom? Niet alleen omdat er op één repetitie avond geen plaats was voor Dindua, maar ook door het feit dat er in de toekomst waarschijnlijk geen repetitieruimte meer beschikbaar zou zijn. Hoelang wij daar nog een repetitie konden houden was niet aan de orde, wel dat de ruimte die ons die avond werd aangeboden vrij was. En die ruimte beviel het merendeel van de leden. Let wel het merendeel van de leden komt niet uit Spijk. Op dat moment waren er nog drie leden lid van Dindua. Nieuwe leden uit Spijk hebben zich in de loop der jaren nimmer aangemeld, zodat je kunt stellen dat wat het ledental
betreft het aantal tot nul zou zijn gereduceerd.

Wel telt Dindua een respectabel aantal donateurs waarvan wij als vereniging een grote steun ontvangen. Als wij die kwijt raken doordat men nu in Spijk hun zo geliefde vereniging Dindua met stront besmeurd, zouden wij dat zeer betreuren. En waar is dat voor nodig? Is Dindua nu ineens geen Spijkster clubje meer? Flauwekul natuurlijk. Of was de reis die de
drie leden moesten maken naar farmsum te vermoeiend? Het merendeel van de leden reisden al jaren naar Spijk. Ook al repeteren wij daar dan niet meer, de activiteiten die men daar altijd hield in de vorm van de muziek- en donateursavond, kan evenzo goed doorgang vinden. Echter dan moeten wij als vereniging wel zeker weten dat Dindua nog steeds de steun ondervind die men altijd heeft gehad van de inwoners zodat wij kunnen rekenen op support tijdens zo’n optreden. Nogmaals, wij vinden het meer dan treurig dat de leden van Dindua die zich hebben bedankt voor de club, nu diezelfde club op grote schaal zwart zitten te maken in het dorp. Dat zij het er niet mee eens zijn kan het bestuur inkomen, maar het besluit is wel democratisch genomen en daar moet je je dan bij neer leggen, zo sportief behoor je te zijn.

Auke Nijboer secr./penningm.

7 gedachten over “Dindua

  • 8 september 2014 om 18:33
    Permalink

    even voor de goede orde auke ,

    als iemand naar een vereniging gaat in een ander dorp, weet je dat je daarvoor moet reizen, en dan kan je niet omdat er veel leden zijn die moeten reizen de club verplaatsen dat hoort niet zo , ik zelf zit bij een vereniging in veendam en daar zitten meer bij uit andere plaatsen ,maar ze gaan de club niet verplaatsen naar spijk omdat ik er toevallig woon en moet reizen. voor jaren geleden hadden we bij poolster een heleboel leden die over kwamen vanuit groningen ! poolster is toen toch ook niet verhuisd . je weet wat de gevolgen zijn als je naar een ander dorp bij een vereniging gaat . en over een aantal jaren was de oefen ruimte niet meer beschikbaar , misschien is dat zo , maar dan waren er heus wel andere ruimtes beschikbaar om in te oefenen hier in spijk of desnoods in losdorp of bierum . jou verhaal klopt gewoon voor een groot gedeelte niet !

    • 8 september 2014 om 19:44
      Permalink

      Jullie hebben er zelf voor gekozen om lid te worden van Dindua te Spijk,en dus niet Dindua te Farmsum……
      Als bestuur maak je met elkaar een beslissing en niet iemand ALLEEN of een paar personen.
      Dindua hoort in Spijk en niet in Farmsum!
      En Nee Dindua is geen spijksterclub meer nu jullie naar Farmsum zijn gegaan.
      Logisch dat de donateurs op stappen.

      En of de reis te vermoeiend is voor de drie Spijkster leden NEEEE,deze mensen hebben een Hart voor hun club, die in Spijk hoort en niet in Farmsum.

      Dus bestuursleden van Dindua denk hier maar eens goed over na!!!!

  • 9 september 2014 om 12:29
    Permalink

    Het verhuizen naar Farmsum was absoluut niet nodig. Wie zegt dat Elim weg gaat, daar is totaal geen sprake van, dus waarom die discussie.

  • 9 september 2014 om 13:08
    Permalink

    Auke je wordt bedankt,dat wij nu de schuldigen zijn,jullie zijn blij ,want dit lag stiekem al in de planning.die persoon die het gebouwtje beheerd,heeft jullie wakker gemaakt,in de waarheid komt nu toch naar boven,oudere personen zijn nu dichter bij.

  • 10 september 2014 om 17:21
    Permalink

    Bah meneer Auke Nijboer!!
    Wat een vreselijk verhaal. En nu besmeurt Spijk de vereniging met stront?
    Denk dat u het doet.

  • 10 september 2014 om 19:55
    Permalink

    Het besmeuren met stront waar meneer Nijboer overspreekt is een niet kiese, zelfs “smerige” uitdrukking.
    Realiseert de heer Nijboer zich wel dat dit stront voort gekomen is uit de “uitwerpselen” van een aantal bestuursleden ?.
    Om in muziek termen te blijven, het zal het bestuur goed doen een “toontje” lager te (spreken) spelen, hierdoor zal het een stuk aangenamer gaan klinken.

  • 11 september 2014 om 20:38
    Permalink

    Ik was de avond niet aanwezig ,toen de afspraak werdt gemaakt Farsum oefenen,dan zit je 11jaar in bestuur. toen ik de volgende avond een telefoontje kreeg van de voorzitster oefenen in Farmsum nade vakantie.
    ik zei ik wil een vergadering ,neede afspraak stond al vast. 14 dagen geleden zijn er 2 bestuursleden geweest spulletjes halen, die zeiden zo had het niet gemoeten,want het maakte hun niks uit ze wouden nog wel naar spijk rijden ze moesten toch ook naar losdorp accodionniste ophalen,en ook ver weg om uit te spelen.
    die avond toen wij gingen oefenen stond de voorzitster al te praten met de man die man van het gebouw die ook op Dindua zit, even later bracht ze het nieuws naar voren, er waren nog 2 die zeiden doe dat later een keer.
    maar als je er tegen in gaat dan bedankt ze als voorzitster dat zegt ze als er iets is, dit was het verhaal van mij en de 2 bestuurs leden ,Sebe was er ook bij, we hebben redelijk met elkaar er over gepraat
    dit was nog even mijn verhaal

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda