Dorpsbudget 2019

Dorpsbudget 2019

Aanvragen
Ook dit jaar krijgen we van de gemeente weer een budget voor het dorp. Er kunnen dus weer ideeën ingediend worden voor het dorpsbudget 2019. Er is ongeveer €6800,- te verdelen en daar willen we als dorp ook zeker weer gebruik van maken. We vragen een ieder die een idee heeft dit in te dienen vóór 15 februari 2019. U kunt uw idee mailen naar dorpsbudgetspijk@gmail.com , ook voor vragen kunt u ons altijd mailen. Wij zien uw idee inclusief een begroting (kosten) graag tegemoet. Wij hopen natuurlijk op vele ideeën. Voor de voorwaarden verwijzen we u door naar www.delfzijl.nl

Vervolg
Als alle ideeën bij ons binnen zijn, hopen we op korte termijn een bijeenkomst met alle inwoners van Spijk te kunnen plannen. Hierover zullen wij u t.z.t. nader informeren. Iedereen die een idee heeft ingediend, krijgt op deze avond de gelegenheid om zijn idee/plan uit te leggen en kort toe te lichten. Daarom verwachten wij ook minstens 1 vertegenwoordiger van het idee. Dit mag de aanvrager zelf zijn, maar de aanvrager mag ook iemand anders afvaardigen. Is er nl. niemand aanwezig om het idee toe te lichten, dan wordt er ook geen geld uitgekeerd. We gaan op deze avond met alle aanwezigen kijken wat de ideeën zijn en welke bedragen er worden gevraagd. Als iedereen zijn plan heeft toegelicht, gaan we kijken of we uitkomen met het budget van 2019. Wordt er meer geld gevraagd dan het dorpsbudget toelaat, dan zullen we met elkaar in discussie moeten om te kijken wie er bijvoorbeeld wat minder krijgt. Iedereen is welkom, ook inwoners zonder ideeën, iedereen mag meebeslissen. Wij hebben voor deze opzet gekozen, omdat op deze manier het hele dorp bij de besluitvorming betrokken wordt. Hoe meer mensen komen, hoe leuker het wordt en wie weet ontstaan er op de avond zelf ook nog ideeën.

Dorpsbudget 2018
Het dorpsbudget 2018 is besteed aan een CV ketel voor de ijsvereniging, de ketel begaf het in de week dat er geschaatst kon worden, dus moest er snel een oplossing gevonden worden. Bloembollen die gepoot werden langs de route naar de nieuwe school. Een zweefmolen op de jaarmarkt, waar kinderen gratis gebruik van konden maken. De dodenherdenking op 4 mei. Het volleybaltoernooi tijdens de feestweek. Uitgevoerde reparaties aan het carillon. Een inductiekookplaat voor molen Ceres, reden te meer om langs te komen, want hier gaat natuurlijk iets op gekookt/warm gemaakt worden. Een horeca barkoelkast voor het MFC. Een aanhanger voor de springkussens, zodat deze makkelijk vervoerd kunnen worden. Kerstbomen bij de kerk en de Kamp. Oud & Nieuwfeest in Spijk. Webhosting voor www.spijk.net. Een picknickbank voor de beweegtuin.

Commissie Dorpsbudget
Kitty en Linda

 

Dorpsagenda