Soos bezoekt brandweerkazerne in Bierum

De eerste donderdag van de maand zijn de bijeenkomsten van de Soos in Spijk. We hebben vanmiddag een bezoek gebracht aan de Brandweerkazerne in Bierum. Dit gebouw is op de 16e okt. 2016 geopend en sindsdien in bedrijf.
We werden om half 3 verwelkomt door dhr. Koert Flikkema en hij heeft ons eerst op de begane vloer tekst en uitleg gegeven. Onze waardering en bewondering werd met de minuut groter voor al die vrijwilligers die een grote inspanning moeten leveren voor ze als Brandweerman aan de slag mogen! Maar de gedrevenheid spatte ook uit de uitleg en voorlichting die we deze middag hebben gehoord en gezien. Ze zijn dit jaar al 33 keer moeten uitrukken. Afgelopen dinsdagmorgen was het ook raak bij een brand aan de Dijkweg in Nansum.
Na alles te hebben gezien zijn we naar boven gegaan waar we koffie/thee hebben gedronken. We werden getrakteerd door een lid die haar 45e huwelijksjubileum mocht vieren samen met haar man uiteraard! Toen werd er aan de hand van een PowerPoint presentatie nog meer informatie verstrekt. Met veel indringende verhalen en beelden, die zich afspelen tijdens een reddingsactie of brand.
Het was een hele interessante en leerzame middag. Koert nogmaals bedankt dat je in je vrije tijd ons wilde ontvangen en ons een onvergetelijke middag hebt bezorgd.

Namens het bestuur,
Pie Pijper