Winkelhuis Spijk en de lefgangers

Ongeveer 3 maanden geleden werden we gevraagd vanuit de ideeënbank of we mee wilden werken aan een leergang voor ambtenaren, deze ambtenaren worden tijdens de leergang lefgangers genoemd. De leergang moet ambtenaren leren om anders om te gaan met bewonersinitiatieven. Ondanks dat ons project nog in de kinderschoenen staat hebben we hier zonder lang na te denken ja op gezegd, dus na vrij weinig voorbereiding zaten we 2 dagen later met 8 ambtenaren om tafel uit de gemeenten Bedum en Eemsmond. De bedoeling was dat wij de lefgangers een vraagstuk gingen voorleggen met betrekking op het winkelhuis die ze dan moesten oplossen en uitwerken.

Wij hebben ons idee en vraagstuk aan de lefgangers voorgelegd, en iedereen was erg positief en had veel zin om er mee aan het werk te gaan. Er volgden nog 2 gesprekken rond de keukentafel en ze bezochten onze stand op de jaarmarkt. Uiteindelijk hadden we donderdag j.l de afsluitende presentatie, helaas voor ons hadden ze geen pasklaar antwoord, wel hebben we veel inzichten en tips gekregen om van ons initiatief een succes te maken. De lefgangers hebben veel geleerd van ons initiatief en wensten ons ook veel succes voor de toekomst, dankzij deze leergang en het contact met de groep hebben we veel zin om verder te gaan met ons project!

De presentatie was erg leuk, vooral omdat je je eigen initiatief, dat begonnen is als een kleine gedachte, ziet groeien tot een prachtig concreet plan. Een bijzonder leuke bijkomstigheid was dat onze lefgangers gebakjes hadden laten maken met het logo van Winkelhuis Spijk erop.

Mailen kan natuurlijk ook nog steeds met jullie ideeën voor en over het winkelhuis naar winkelhuisspijk@gmail.com

Kitty Wiersema en Hanneke Afman
Winkelhuis Spijk

Dorpsagenda