Hoe vindt u het leven in Spijk?

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Een mooi moment om even terug en vooruit te blikken.
In november en december heeft u wellicht zes Hanze studenten rond zien lopen in Spijk. Ze zijn langs deuren gegaan met vragen over het leven in Spijk, anders gezegd “Spiekster Zoaken”. Deze “Spiekster Zoaken” gaan over thema’s zoals activiteiten, vrijwilligers en zorg die eerder door bewoners naar voren zijn gebracht in het project Community Wise.

De eerste reacties
De studenten hebben bij ongeveer 100 mensen aangebeld van 20 mensen een reactie gehad en met 9 mensen een uitgebreid gesprek gevoerd. Uit de gesprekken komt naar voren dat veel mensen open staan voor een laagdrempelige plek om koffie te drinken, of deel te nemen aan een sport en spel programma.

Nog veel te doen
De studenten troffen veel mensen niet thuis, daarom zullen ze nog een keer in Spijk te zien zijn. Op donderdag 1 februari zijn de studenten weer in Spijk en zullen ze wellicht ook bij u aan bellen. Mocht u niet thuis zijn, dan laten ze een envelop bij u achter die u later terug kunt sturen. Doet u mee?

Martine Goedendorp
Community Wise