“Spieksters veur elkoar” van start

Op dinsdagavond 17 oktober, tijdens de informatieavond over de toekomstige ontwikkelingen in Spijk in het M.F.C., zal er ook aandacht worden besteed aan “Spieksters veur elkoar”. De informatiefolder van het project zal worden overhandigd aan de wethouders Menninga en Rijzebol. Na 17 oktober zal de folder bij elk huishouden in Spijk worden bezorgd. Verder ligt de folder dan bij de huisarts, de fysiotherapie, bibliotheek, Coop, Steunstee en het M.F.C.

De tijd, dat je, je als 60 jarige in liet schrijven voor een bejaardentehuis, ligt al ver achter ons. Nu beginnen we op die leeftijd nog vol elan aan onze tweede jeugd. Ook op latere leeftijd, willen de meesten van ons thuis blijven wonen. De overheid is op deze ontwikkeling ingesprongen, waardoor het aanzienlijk moeilijker is voor een verzorgingstehuis in aanmerking te komen. Met een terugtredende overheid, wordt de hulp van die kant steeds minder. Hierdoor dreigen ouderen in de knel te komen.

Een aantal mensen van Dorpsbelangen, Steunstee, de kerk, huisarts, gemeente, SWD en enkele betrokken dorpsbewoners, hebben het plan opgevat om te kijken, wat “Spieksters veur elkoar” kan betekenen. Na een gedegen voorbereiding gaat het project vanaf 18 oktober van start. Een aanzienlijke groep vrijwilligers heeft zich aangemeld. Nieuwe vrijwilligers kunnen zich op onderstaand telefoonnummer opgeven.
Dus als u hulp nodig heeft door een beperking, ziekte of een ongeval, ook al bent u nog geen senior, “Spieksters veur elkoar” organiseert hulp voor Spieksters door Spieksters. Het gaat om hulp bij kleine alledaagse klussen. De hulp zelf is altijd kosteloos. Gemaakte kosten rekent u gewoon af met degene die hulp verleent. Dit gaat natuurlijk altijd in overleg.
Spieksters veur elkoar heeft een contactpersoon, die zorgt dat elke hulpvraag goed wordt opgepakt.

Enkele voorbeelden van hulp:
-Vervoer naar ziekenhuis, verpleeghuis à 0,25 cent per kilometer.
-Computerhulp, tv en/of telefoon instellen.
-Hulp bij het invullen van formulieren en administratieve ondersteuning.
-Bezoekje/praatje maken.
-In geval van ziekte: boodschappen doen, hond uitlaten, grasmaaien.
-Kleine klusjes, bijvoorbeeld lampen verwisselen, stekker repareren.
-Medicijnen ophalen.

Hulp nodig? Meer weten?
Bel “Spieksters veur elkoar”. Op maandag, woensdag en vrijdag van 10.00 – 12.00 uur
0619019339

Werkgroep “Spieksters veur elkoar”
Piet Jan Schalk