Een interessante middag van Soos en Steunstee

Zo de kop is er af!! Nee niet van mij hoor, maar het was de eerste bijeenkomst ( 7 sept. j.l.) van Soos en Steunstee! We hadden de vrienden van het Historisch kostuum uitgenodigd. De groep bestaat uit 3 mannen en 4 vrouwen. Ze droegen kleding uit plm. 1860 en van rond 1900. Veelal zelf exact nagemaakt ( zelf met de hand genaaid) en ook van oude stoffen. Dus geen synthetische stoffen. De sieraden zijn meestal geërfd van de ouders of grootouders! Vooral omdat we ook te zien kregen wat er onder de rokken werd gedragen!! Prachtige witte katoenen onderrokken en broeken afgezet met kant! En de gebreide kousen en ondermouwen niet te vergeten, met hele dunnen witte katoenen garen gebreid, dit is even dikker dan naaimachine garen! Ook het gebreide kralen tasje en portemonnee, waren kunststukjes. Aan de kleur van de kousen van de mannen was te zien of ze vrijgezel waren of getrouwd! Getrouwde mannen dragen blauwe sokken als ze getrouwd zijn.

Het was een hele mooie en interessante middag!

Namens Soos en Steunstee

Pie Pijper