Hans Werkman over vreemdelingen en vrienden

Hans Werkman is een van onze twee sprekers komend weekend. Zijn verbondenheid met de familie Keuning is geen toeval. Hans Werkman groeide op in het Groningse Uithuizermeeden waar Willem de Mérode, over wie Werkman later een biografie zou schrijven, van 1907 tot 1924 onderwijzer geweest. Hans ging het onderwijs in maar ontwikkelde zich tot dichter, schrijver en literair criticus van protestantse signatuur. In 2004 promoveerde hij met een studie op De haven uitgraven. De wereld van J.K. van Eerbeek.

Zijn bekendste werken zijn de biografie van Willem de Mérode en Een calvinist leest Maarten ‘t Hart. Ook schreef hij een uitgebreide toelichting bij de herdruk van Kinderen in verstand en in boosheid in 2007. Even terzijde: De herdruk werd destijds gepresenteerd in dezelfde gereformeerde kerk. Het was een initiatief van Pieter Ritzema vanwege het 10jarig bestaan van zijn boekhandel in Spijk.

Zaterdag neemt Hans je mee in de wereld van 100 jaar geleden onder de titel: de ‘familie Keuning in Spijk: vreemdelingen en vrienden’.

Keuningweekend

Voor meer details is ook onze pagina te raadplegen.

Dorpsagenda