Warme plek gezocht voor Social Sofa

Bedenk de beste plek voor de Social Sofa en maak kans op een heerlijke taart!

Graag roepen wij u op een (nieuwe) plek te bedenken voor de Verhalenbank of Social Sofa. Deze prachtige bank heeft afgelopen zomer aan de Nesweg gestaan. Dat is van korte duur geweest want een of meer dorpsbewoners hebben de bank kort na de plaatsing moedwillig vernield. De schade was groot, dus het herstel heeft even geduurd. De kunstenaar en de vrijwilligers hebben de Social Sofa inmiddels weer hersteld en daarom zijn we nu op zoek naar een andere plek.

Waar komt de Verhalenbank of Social Sofa vandaan?
Voor de zomer hebben de provincie Groningen en de vier kustgemeenten Oldambt, Delfzijl, Eemsmond en De Marne het project ‘Kiek over diek’ onthuld. Het gaat om een fietsroute langs en over de waddendijk van Lauwersoog naar Nieuwe Statenzijl vice versa. Een onderdeel van dit project zijn de Verhalenbanken of Social Sofa’s. In totaal zijn er 10 van deze banken op de route geplaatst als cadeau voor de dorpen die langs deze toeristische fietsroute liggen, zo ook in Spijk. De bank biedt de fietsers de mogelijkheid om op een kunstzinnige bank te genieten van het dorp dat ze passeren. Maar ook dorpsbewoners kunnen de bank gebruiken als ontmoetingsplek. Alle banken zijn door de dorpen enthousiast in gebruik genomen en we hopen dat de Social Sofa ook in Spijk een warm plekje krijgt.

U kunt uw idee voor een plek in Spijk tot uiterlijk 15 januari 2017 indienen bij dorpsbelangenspijk@hotmail.nl of bij e.broekman@delfzijl.nl.

Onder de inzenders verloten we een heerlijke taart.

Hoe gaat het verder?
De datum 15 januari is belangrijk omdat begin volgend jaar een fietsrouteboekje wordt ontwikkeld. In het routeboekje worden ook alle plekken van de Social Sofa’s opgenomen. Daarmee worden fietsers en toeristen gestimuleerd ook Spijk aan te doen.
Na half januari worden alle inzendingen beoordeeld en hopen we tot een goede plek te komen voor de Social Sofa. Daarna zullen de provincie, gemeente en Dorpsbelangen met elkaar overleg hebben over de feestelijke onthulling en ingebruikname van de Social Sofa. Dat wordt vermoedelijk in het voorjaar 2017.


foto’s Henk Stinissen

Edwin Broekman

Dorpsagenda