NAM neem een voorbeeld aan Volkswagen


Toen ik vanochtend de kranten las, stuitte ik op een paginagrote advertentie van Volkswagen. Aan de bovenkant is in een groot wit vlak een rood vierkant gedrukt. Daaronder het woord schaamrood.
Onder aan de pagina staat de volgende koptekst;
Allesbehalve trots op onze nieuwste kleur.
In de tekst gaat Volkswagen heel diep door het stof voor de gemaakte fouten inzake het gesjoemel met de uitstoot van de auto’s. Het concern belooft in de advertentie, dat de problemen voor elke klant die het betreft, zullen worden opgelost.
De juridische en financiële consequenties van deze schuldbekentenis zijn gigantisch en kunnen het bedrijf tientallen miljarden kosten.

Hoe anders is de houding van de NAM. De NAM is door de rechter veroordeeld tot het vooraf compenseren van de waardedaling van het onroerend goed in het aardbevingsgebied. Wat een kans om het vertrouwen van de Groningers te herwinnen. Maar nee hoor, de NAM gaat in hoger beroep en probeert zo weer zijn verantwoordelijkheid te ontlopen. Geen Mea Culpa van de NAM. Voor dit bedrijf telt slechts het belang van de aandeelhouders. De Nam en daarmee Shell en Exxon hebben compleet lak aan de inwoners van Groningen.
Ik raad u van harte aan een Volkswagen te kopen, maar tank dan vooral niet bij Shell en Exxon.

Een gedachte over “NAM neem een voorbeeld aan Volkswagen

  • 15 oktober 2015 om 14:45
    Permalink

    Bent u nu niet appels met peren aan het vergelijken. Daarmee bedoel ik dat de Duitse regering geen aandelen heeft in Volkswagen, hoe anders is het in nederland daar draait de economie en de staatskas voor een heel groot deel op het aardgas. Dus als rutte en zijn kornuiten nou eens Mea Culpa zouden zeggen word het mogelijk nog iets, maar ik ben bang dat ze wel weer een ander smoesje hebben om ons hier in het Noorden aan het lijntje te houden.
    En dan ben ik ook nog bang dat tussen zeggen en doen een wereld van verschil zit.

    Ben

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda