Veiligheid


Deze week was het weer raak. Rond 7 uur ’s ochtends hoorde ik een harde klap. Ik dacht nog, “het lijkt wel een zware aanrijding”. Verdiept in mijn ochtendkrant, besteedde ik er verder geen aandacht aan. Enige tijd later moest ik wel kijken omdat de loeiende sirenes van 3 politieauto’s een brandweerwagen en een ambulance aangaven dat er wel degelijk iets aan de hand was. Een automobilist uit Spijk, was bij het opdraaien van de N33 op een aanstormende auto gebotst. De chauffeur is volgens de krant naar een ziekenhuis vervoerd, over zijn toestand is niets bekend gemaakt. De oprit van de EGD-weg naar de N33 is er het laatste jaar niet overzichtelijker op geworden. Het afslaande verkeer dat richting Google gaat, belemmert het zicht op het rechtdoorgaand verkeer op de N33.
Het is het zoveelste ongeluk in korte tijd op gelijkvloerse kruisingen met de N33. Het wordt hoog tijd dat er een lage snelheidslimiet op de N33 wordt ingesteld ter hoogte van deze kruisingen. Ongetwijfeld komt deze maatregel de verkeersveiligheid ten goede.

Een gedachte over “Veiligheid

  • 28 september 2015 om 14:08
    Permalink

    Ik ben al ruim een jaar bezig om dit te bereiken bij de afslag naar Holwierde. Als het goed is hoor ik hier donderdag meer over.

Reacties zijn gesloten.

Dorpsagenda