Het is nog niet gespeeld!

Poolster en Godlinze speelden vanmiddag 2-2 in de eerste wedstrijd om een plekje in de 3e klasse. Als het een bokswedstrijd was geweest hadden de Spijksters gewonnen op punten. Bij voetbal werkt het niet zo. Volgende week beginnen we weer op nul. Alleen niet met dezelfde elf. Erik Rentema pakte vroeg in de wedstrijd een gele kaart en zal dus niet van de partij zijn. Van tevoren zou je tekenen voor een dergelijke uitslag , nu zit ik met wat gemengde gevoelens te tikken, we waren niet gelukkig in de afwerking, alhoewel ik dit ook van Godlinze kan zeggen.

Er zijn weinig wedstrijden geweest waar al zoveel over gespeculeerd werd. Dat laten we nu even rusten. Vanmiddag stonden er twee ploegen op het veld die absoluut wilden winnen. Godlinze begon als een duveltje uit een doosje en maakte de bedoelingen duidelijk. Poolster was zoals verwacht in het begin wat gespannen maar weerde zich uitstekend. De eerste kans was voor de Spijksters. Johan de Groot kon met een snoekduik net niet bij de scherpe voorzet. Jammer, een beste kans ging verloren.

Het was niet de beste helft van het seizoen. Dit kan ook niet verwacht worden in een wedstrijd met deze belangen. De helft van de ploeg heeft dit nog nooit meegemaakt. Deze wedstrijden vragen net even iets meer. Bij Godlinze lopen louter gerenommeerde spelers die al ettelijke malen met dit bijltje gehakt hebben. De wedstrijd is tot de 25e minuut aardig in evenwicht.  Erik had vlak daarvoor een gele kaart ontvangen, het was z’n eerste overtreding, hij kwam iets te laat in en als de scheids geweten had wat voor consequenties deze prent had, had hij wellicht over z’n hart gestreken.  In het vorige nacompetitieduel tegen Angelslo trof aanvoerder Jeroen de Groot ditzelfde lot. Heel erg zuur!

Dan komen de gastheren op voorsprong. Uit het niets. Poolster voetbalde op dat moment vooral op de helft van de tegenstander, een schot van Danny de Vries treft doel. We wisten dit , het is een gevaarlijk wapen van Godlinze. Poolster laat zich niet van de wijs brengen, ook al gaat er nog te veel fout. De passing is vaak slordig en er is veel balverlies op onnodige momenten. Kevin Bijlsma is ongelukkig in de afwerking, een inzet van Johan wordt door Ali Picak van de lijn gehaald. We zijn er vaak heel dichtbij. Zo gaan we met een kleine achterstand naar de kleedkamer.

Na de rust komen er kansen. Dennis van Dijk strandt oog in oog met de uitstekende keeper. Na een kwartiertje in de tweede helft valt de dik verdiende gelijkmaker. Johan de Groot kopt geweldig in. Ik geloof uit een voorzet van Vincent Lips. Dit weet ik niet geheel zeker, in dit soort wedstrijden mis ik wel meer momenten en is het bijna onmogelijk een objectief verslag te schrijven. Poolster moet nu doordrukken, dit is de beste fase van de wedstrijd voor de Spijksters.  Drie minuten later is het dan zover. Dennis van Dijk wordt gehaakt in de zestien. Van elf meter schiet hij de verdiende voorsprong binnen. 1-2.

Iedereen aan de kant denkt dan dat Poolster door gaat en de voorsprong vergroot. Er zijn ook kansen. Een schot van Johan wordt door Robbin Kuiper via de paal naast het doel getikt. Godlinze zet ook nog aan. Een misverstand tussen Marcel Werkman en Stijn de Regt. De laatste duwt dan opzichtig een Godlinzer naar de grond. De arbiter kan niet anders dan hier ook een strafschop geven. Erg jammer want op dat moment in de wedstrijd was Poolster heer en meester. Toch wordt het dan weer gelijk.  Julian Bos en Danny Wiersum komen binnen de lijnen voor Kevin en Robbert Kok, de gebruikelijke wissels. Een paar minuten voor tijd moet ook Johan het veld verlaten. Robbin Uilhoorn is zijn vervanger.

In de laatste tien minuten van de wedstrijd kunnen beide ploegen nog scoren. Godlinze mist hier twee echt grote kansen. Tot twee keer toe zeilt de bal voorlangs.

Volgende week op Oldencate valt de beslissing. Ali Picak liet zich wisselen in de rust. Ik vroeg hem waarom. Ik wil die wedstrijd volgende week absoluut niet missen was zijn antwoord. Ik denk dat hij gelijk heeft. Het wordt een geweldige happening op sportpark Oldencate volgende week zaterdag. Een middag om nooit te vergeten. Jeroen schreef het al in zijn stukje op Spijk.net. dat zijn de wedstrijden die je nooit weer vergeet. Tot ziens op de 23e !!